Home ΚοινωνίαΑιγαίο Νέα παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Μιχ. Κουτσκουδή «Συναξάρια – Βίοι Λέσβιων Λαϊκών Αγωνιστών»

Νέα παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Μιχ. Κουτσκουδή «Συναξάρια – Βίοι Λέσβιων Λαϊκών Αγωνιστών»

by ikariaki.gr
20 views

Αδιαχώρητο την Τετάρτη 19/12/2018 το βράδυ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ, που φιλοξένησε την εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Μιχ. Κουτσκουδή «ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ – Βίοι Λέσβιων Λαϊκών Αγωνιστών».

Την παρουσίαση έκανε η Μαρία Αϊβαλιώτου, σκηνοθέτιδα και ηθοποιός του ερασιτεχνικού θεάτρου.

Χαιρέτησε ο Μένιος Αδαμίδης, παλαίμαχος αντιστασιακός και εκπρόσωπος της γενιάς των βιογραφούμενων στο βιβλίο λαϊκών αγωνιστών.

Ο συγγραφέας μίλησε για τη νέα του συγγραφική κατάθεση και ο Απόστολος Κομνηνάκας, νομικός και πολύπειρος αυτοδιοικητικός, παρουσίασε το βιβλίο. Προβλήθηκαν δυο βίντεο με πλούσιο αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό. Το πρώτο με πορτρέτα των βιογραφούμενων αγωνιστών και το δεύτερο με τίτλο «Σύντομη αναδρομή στην ιστορία του λεσβιακού επαναστατικού κινήματος».

Για τη συμβολή τους στην καλύτερη δυνατή οργάνωση της αποψινής εκδήλωσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Μήτσο Μπουρνού, τον Κώστα Καρατζά και την ART STUDIO, τον Στρατή Βλαστάρη και το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου, τους χορηγούς επικοινωνίας (Lesvosnews.net, Τηλεόραση Μυτιλήνης και Ρ/Σ ΑΙΟΛΟΣ).

banner

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, πολυμελής αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ και αντιπροσωπεία του Τομεακού Συμβουλίου Λέσβου της ΚΝΕ, ο πρώην βουλευτής Λέσβου κ. Σταύρος Σκοπελίτης, πολυμελής αντιπροσωπεία της Τοπικής Επιτροπής Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων Δήμου Λέσβου κ. Κώστας Κατσαρός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Λέσβου κ. Κώστας Αστυρακάκης, η δημοτική σύμβουλος Λέσβου – επικεφαλής του δημοτικού ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Νίκη Τσιριγώτη, ο Συντονιστής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου και Πρόεδρος της Κοινότητας Ιππείου κ. Προκόπης Σινάνης, ο Πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου κ. Θοδωρής Ασλανίδης, Ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία της διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου κ. Βαγγέλης Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ κ. Νίκος Χρυσάφης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) κ. Θράσος Αβραάμ, ο εργασιακός εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) κ. Νίκος Μανάβης, ο κ. Παναγιώτης Σινιόρος, ηλεκτρολόγος-μηχανικός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Αριστείδης Καλάργαλης, η κ. Πέρθα Καλέμη, εκπρόσωπος της Εταιρείας Αιολικών Μελετών και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αναγνωστήριο «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Αγιάσου κ. Κλεάνθης Κορομηλάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Λέσβου κ. Γιώργος Φρανσουάς, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάσου και μέλος της Διοίκησης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους κ. Ευστράτιος Σκλεπάρης, και αρκετοί ακόμα άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού, του συνδικαλισμού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue