Λα.Σ. Β. Αιγαίου : Πρόταση σύγκλησης εκτάκτου Δ.Σ της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου

 

19  Μαΐου   2017 

Κύριε πρόεδρε ,                                                                   

    Έχοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και την αναστάτωση που έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους και σε εκατοντάδες δήμους της χωράς.

    Καταθέτουμε στην  Π.Ε.Δ  Βορείου  Αιγαίου  σχέδιο  ψηφίσματος  η  απόφασης του Δ.Σ,  γιατί  πιστεύουμε πως έχουμε υποχρέωση να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα απέναντι σε αυτό το  θέατρο του παραλόγου που έχουν στήσει κυβέρνηση αντιπολίτευση ,ΚΕΔΕ, κλπΚαθώς οι συνέπειες της εφαρμογής  αυτής της απόφασης αφορά όχι μόνο τους δήμους και τους εργαζομένους αλλά  όλους τους κατοίκους του βορείου Αιγαίου,  γιατί  η εύρυθμη λειτουργία  των υπηρεσιών των δήμων θα έχουν σοβαρές  επιπτώσεις  στην  ζωή  τους .

     Σας κοινοποιούμε σχέδιο ψηφίσματος – απόφασης Δ.Σ και αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας.  Η πρόταση αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Βορείου  Αιγαίου, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε ως παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων των 8μηνιτών παράνομη και την πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που έχουν ήδη προσφέρει, εκτιμά ότι:

  Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι και πρόδηλες και ακέραιες. Από το 2016 είχαμε και πάλι προειδοποιήσει για τα αδιέξοδα που γεννά και οξύνει η πολιτική τους.

  Απαιτούσαμε από τότε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την μονιμοποίηση των εργαζομένων, που δεν ήρθαν στους Δήμους από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

  Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων, απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους Δήμους από το 2011. Αποτέλεσμα είναι, οι υπηρεσίες κυρίως της καθαριότητας,  να αποδιαρθρώνονται, προλειαίνοντας το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.

  Καλούμε, έστω και τώρα, με βάση και αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις, την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

  Να μην διανοηθεί να αφήσει τους Δήμους και τις υπηρεσίες Καθαριότητας κατατακαλόκαιρο γυμνές από προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους.

  Καλούμε επίσης την κυβέρνηση τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, να μην διανοηθούν να ποινικοποιήσουν το μεροκάματο των εργαζομένων. Το δούλεψαν και δεν το έκλεψαν από κανέναν!

  Με βάση και τα παραπάνω γεγονότα, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, ότι το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων, κυβέρνησης – κεφαλαίου, δεν αφήνει κανέναν αλώβητο. Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, θα βάλουν τέρμα στην πολιτική που ακυρώνει τη ζωή τους και τη λειτουργία των Δήμων».

 

 

    Για  την  «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στέλιος Σταμούλος – Δήμαρχος Ικαρίας

Νίκη Τσιριγώτη  – Δημοτική σύμβουλος Λέσβου

Μέλη Δ.Σ ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου

About ikariaki.gr