Κοινή ανακοίνωση Σωματείων Ικαρίας για την Κατάληψη στο Δημοτικό Ευδήλου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ(ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ & ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ)

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΔΗΛΟΥ

Συμπορευόμαστε στον αγώνα των γονέων, δασκάλων και του Δ.Σ. γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ευδήλου απέναντι στην απαράδεκτη, επικίνδυνη και αντιλαϊκή κατάσταση που επικρατεί και στον τομέα της μεταφοράς των μαθητών σε όλες τις σχολικές βαθμίδες του νησιού μας, μέσα στο γενικότερα στοχευμένο και υποβαθμισμένο τομέα της Παιδείας.

Η αποκλειστικά δημόσια παιδεία, όπως και η Υγεία, είναι στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε-κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ(+ΑΝΕΛ προσφάτως)και όλων των αστικών κομμάτων και φορέων(Περιφέρειες, Δήμοι)που υποκλίνονται και εφαρμόζουν τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου.

Στοχευμένα ο τομέας της Δημόσιας Παιδείας υποβαθμίζεται και κατηγοριοποιείται με ταξικά κριτήρια δίνοντας αέρα στα πανιά των επιχειρηματικών ομίλων- ευεργετών (τύπου Νιάρχος-Ωνάση),ΜΚΟ αποσκοπώντας στην αλλοίωση συνειδήσεων των εργατικών-λαϊκών μαζών καθώς και στην καθοδηγούμενη και ελεγχόμενη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης για τα συμφέροντα και κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Μια ελάχιστη εικόνα της σημερινής κατάστασης είναι:

α) Σχολικές μονάδες κακοσυντηρημένες σχεδόν παρατημένες, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των μαθητών.

β) Οι σχολικές υποδομές δεν συμβαδίζουν με τις σημερινές ανάγκες και δυνατότητες υποδομών.(αντισεισμική προστασία, πρόληψη μαθητών με κινητικά προβλήματα)

γ) Ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενές θέσεις διδασκαλίας σε σχολεία(γενικά και ειδικά)εξαιτίας της μη μόνιμης πρόσληψης εκπαιδευτικών που με το καθεστώς της αναπλήρωσης και με τους πετσοκομμένους μισθούς αδυνατούν να συντηρήσουν ένα ακόμα νοικοκυριό εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας.

δ) Η υγιεινή στα σχολεία ξεπερνάει τον όρο “ακατάλληλη”, αφού οι προσλήψεις μόνιμων καθαριστριών από το υπουργείο Εσωτερικών μοιάζει ουτοπία, δίνοντας χώρο σε εργολάβους καθαριότητας να νοικιάζουν καθαρίστριες με πετσοκομμένα μεροκάματα με ανύπαρκτα δικαιώματα και ασφαλιστικά μέτρα και παράλληλα ο εθελοντισμός εκ των έσω να βρίσκει πρόσφορο έδαφος.

ε) Τα μαθήματα που αφορούν την τεχνολογική εξέλιξη αλλά και την πειραματική εφαρμογή της επιστήμης (φυσική, χημεία κ.α) και την κοινωνική διαπαιδαγώγηση καθώς και ότι έχει να κάνει με την ψυχοσωματική άσκηση των παιδιών( άθληση, πολιτισμός, μουσική κ.α) είναι από υποβαθμισμένα έως απαγορευμένα.

ζ) Η σίτιση και οι μεταφορές των μαθητών έχει φορτωθεί στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας που ήδη έχει έρθει σε οικονομικό αδιέξοδο από την ανεργία, την άμεση-έμμεση φορολογία- φοροληστεία, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλα τα παραπάνω είναι αναπόσπαστα κομμάτια από αυτό που καλούμαστε και σήμερα να παλέψουμε και να ανατρέψουμε.

Δεν θα δεχτούμε τη θέση ότι τα παιδιά μας είναι κόστος, παλεύουμε την λογική της απογοήτευσης, της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο να μπαίνει καθημερινά σε κίνδυνο η ζωή κανενός παιδιού είτε κατά την μεταφορά του, άφιξη του ,παραμονή του και αποχώρηση του από το σχολικό χώρο.

Ο αγώνας που γίνεται για ασφαλείς μεταφορές αφορά το χτές, το σήμερα αλλά και το αύριο και μας αφορά ΟΛΟΥΣ.

Έχουν γίνει αγωνιστικά βήματα το προηγούμενο διάστημα και έχουν μετρηθεί θετικά αποτελέσματα ,συνεχίζουμε….

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Κ.Υ.Α 50025(ΦΕΚ Β 4217/26.09.2018) ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ.
  • ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ «ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ» ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ- ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ (μέλος ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΙΚΑΡΙΑ 13/03/2019

About ikariaki.gr