Κινητοποιήσεις από την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο Δημοτικό σχολείο Ευδήλου Ικαρίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                         Εύδηλος, 12/3/2019

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ                                                                                   

email: [email protected]

ΠΡΟΣ:

                                                Επαρχείο Ικαρίας

                                                ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

                                                Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων,

                                           Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών,

                                                Περιφερειακή ενότητα Β.Αιγαίου,

                                                Δήμο Ικαρίας,

                                                Περιφ/κή Δ/νση Εκπ/σης Β.Αιγαίου,

                                                Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου,

                                                Σχολικές μονάδες Ικαρίας-Φούρνων

                                                Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Ικαρίας -Φούρνων

                                                Σύλλογο Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Ικαρίας-Φούρνων

                                                Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για άλλη μια φορά ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ευδήλου ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα χρόνια προβλήματα στις μεταφορές των μαθητών. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε να αντιμετωπίσουμε την παραμονή των μαθητών στον σχολικό χώρο πέραν της μίας ώρας από την λήξη του σχολικού τους προγράμματος καθώς και αναφορές για πλημμελή μέσα ασφαλείας. Τον Νοέμβριο έρχεται να προστεθεί ένα επιπλέον, σοβαρότερο, πρόβλημα. H μικροσυγκοινωνία, που ξεκινάει από τον Χριστό Ραχών, αλλάζει απροειδοποίητα την ώρα διέλευσης της κατά ένα τέταρτο νωρίτερα, με αποτέλεσμα οι μαθητές από τα χωριά Αυλάκι και Κάμπος να φθάνουν έξω από την κλειδωμένη πόρτα του δημοτικού σχολείου στις 07:30 και να παραμένουν δίπλα στον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού χωρίς επίβλεψη μέχρι τις 7:45, ώρα έναρξης του σχολείου.

Έπειτα από γενική συνέλευση (18 Φεβρουαρίου 2019) του συλλόγου αποφασίστηκε την Δευτέρα 25  Φεβρουαρίου το ΔΣ του συλλόγου μαζί με γονείς να επισκεφθούμε το επαρχείο Ικαρίας διαμαρτυρόμενοι και ζητώντας απαντήσεις, εγγράφως, σε συγκεκριμένα αιτήματα (αριθμός πρωτοκόλλου 12312/282/25.2.2019). Την επόμενη κιόλας μέρα, γονείς που τα παιδιά τους μπαίνουν στην γραμμή Αυλάκι-Κάμπος-Εύδηλος, έκπληκτοι έλαβαν από την διευθύντρια του σχολείου μια υπεύθυνη δήλωση προς υπογραφή που έλεγε τα εξής:

“συμφωνώ όπως  ο/η γιος/κόρη μου……… παραμένει στο λεωφορείο που εκτελεί την μικροσυγκοινωνία στην Ικαρία (Ράχες – Αγ. Κήρυκος), να φτάνει μέχρι το Κέντρο Υγείας και να αποβιβάζεται στο Δημοτικό Σχολείο κατά την επιστροφή του δρομολογίου. Φέρω δε αποκλειστικά την ευθύνη για οτιδήποτε του/της συμβεί στη διάρκεια αυτής της παράτασης της παραμονής του/της στο λεωφορείο (Δημοτικό Σχολείο – Κέντρο Υγείας-Δημοτικό Σχολείο)”

Στις 4 Μαρτίου σε νέα γενική συνέλευση παίρνετε η απόφαση να προβούμε σε νέες κινητοποιήσεις κλείνοντας  το σχολείο από την Τετάρτη 13 Μαρτίου με τα εξής αιτήματα:

α) Σχολικό λεωφορείο με συνοδό και ζώνες για την γραμμή Αυλάκι-Κάμπος-Εύδηλος μετ’ επιστροφής.

β) Άφιξη και αναχώρηση όλων των παιδιών του δημοτικού σχολείου Ευδήλου σύμφωνα με το ατομικό ωράριο, δηλαδή 8:00 πρωινή με 13:15, με ασφάλεια.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε. Καλούμε για συμπαράσταση συλλόγους, σωματεία και φορείς. Θεωρούμε ως υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση κυρίως το Επαρχείο Ικαρίας αλλά και όσους φορείς εμπλέκονται με την μεταφορά των μαθητών (Περιφέρεια, Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών).

Check Also

Εκπαιδευτικοί Α’Βάθμιας Ικαρίας-Φούρνων: Απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης

  Α.Π. : 114, 13 /9/2020 Προς: ΔΟΕ Εκπαιδευτικοί δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων Ικαρίας-Φούρνων Κοιν: …