Home Εκπαίδευση Κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων

Κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων

by ikariaki.gr
62 views

Από την Τετάρτη το πρωί ξεκίνησε η κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου, από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Το κύριο αίτημα των γονέων και κηδεμόνων είναι η μεταφορά των παιδιών τους, στο τμήμα Αυλάκι – Κάμπος –Εύδηλος. Η μεταφορά τω παιδιών τους γίνεται με το λεωφορείο που εκτελεί την συγκοινωνία από τις Ράχες μέχρι τον Άγιο Κήρυκο.

Οι αντιδράσεις των γονέων, εντοπίζονται στο γεγονός ότι πρώτον μπαίνουν στο λεωφορείο, που δεν έχει συνοδό να τα επιβλέπει να κάθονται στα καθίσματα τους με ζώνη, αλλά και συν το γεγονός ότι μεταφέρονται μαζί με τους επιβάτες που μπορεί να είναι μεγάλης ηλικίας ή επισκέπτες ή τουρίστες, πράγμα που δεν έχει την συγκατάθεση των γονιών και δεύτερον ότι το λεωφορείο φθάνει στο σχολείο τους ένα τέταρτο νωρίτερα και τα παιδιά μένουν έξω από το σχολείο και ουσιαστικά μέσα στο δρόμο. Το σημείο στο οποίο βρίσκεται το σχολείο, είναι πάνω σε στροφή του κεντρικού δρόμου και σε άκρως επικίνδυνο σημείο για πιθανά ατυχήματα.

Μέχρι τώρα για να αποφευχθεί το γεγονός να παραμένουν τα παιδιά απροστάτευτα για ένα τέταρτο το πρωί, παραμένουν μέσα στο λεωφορείο μέχρι το λεωφορείο να φθάσει στο Κεραμέ που αποβιβάζει τους μαθητές του Λυκείου και επιστρέφει περίπου στην ώρα που ανοίγει το σχολείο.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και το μεσημέρι, που τα παιδιά τους σχολάνε πιο γρήγορα κατά μια ώρα από την ώρα που περνά το λεωφορείο για να επιστρέψουν σπίτι τους. Η παραμονή τους γίνεται στην αυλή του σχολείου με εποπτεία εκπαιδευτικού, για μια ώρα και αν αυτό το χρονικό περιθώριο εξαντληθεί χωρίς να έχει έλθει το λεωφορείο, τα παιδιά ουσιαστικά περιμένουν μέσα στην αυλή του σχολείου, αφού αρκετοί γονείς δεν θέλουν να τα εντάξουν στο ολοήμερο σχολείο.

Οι διαμαρτυρίες τους τον τελευταίο καιρό είναι πολλές, αλλά πλέον τώρα έχουν ενταθεί περισσότερο από κάθε φορά και απευθύνονται για επίλυση του προβλήματος σε κάθε αρμόδιο.

Σήμερα (13/3) πέρασε από το σχολείο ο Έπαρχος Ικαρίας κ . Παναγιώτης Γενούζος, στον οποίο εξέθεσαν τα προβλήματα τους άλλη μια φορά. Ο κ. Γενούζος υποσχέθηκε να μεταφέρει το αίτημα τους, σε ανώτερες αρμόδιες αρχές, και να εκδοθεί απόφαση, για δημιουργία σχολικής γραμμής από Αυλάκι μέχρι Εύδηλο και επιστροφή το μεσημέρι, ανεξάρτητης από τη συγκοινωνιακή γραμμή, κάτι που θα χρειαστεί περίπου αν εγκριθεί σχεδόν 30 ημέρες για τη λειτουργία της.

Όλα αυτά έχουν καταγραφεί στην συνεντεύξεις που πήραμε στο χώρο έξω από το σχολείο, από την Αντιπρόεδρο Ευαγγελία Πορή, την γραμματέα Έλενα Παπούλια και το μέλος του Δ.Σ. Νίκο Κοτσαμπά, αλλά αργότερα και από τον Έπαρχο Ικαρίας κύριο Παναγιώτη Γενούζο.

[Best_Wordpress_Gallery id=”127″ gal_title=”Απο την κατάληψη του δημοτικου ευδηλου – 13_3_2019″]

Μέχρι να έχουν κάποια θετική είδηση για τον αγώνα τους οι γονείς δήλωσαν ότι θα παραμείνουν σε κατάληψη του σχολείου.

Η Ικαριακή Ραδιοφωνία είναι δίπλα στον αγώνα τους και θα σας ενημερώσει για οτιδήποτε νεώτερο.

banner

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Σωτήρης Πολίτης

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση έχουν εκφράσει με κοινή τους ανακοίνωση τα Σωματεία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων Ικαρίας-Φούρνων, Συνταξιούχων Ικαρίας-Φούρνων, Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων-Βιοτεχνών-Επαγγελματιών και Εμπόρων Ικαρίας, η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (Μέλος ΟΓΕ) και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας και Φούρνων

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue