Home ΚοινωνίαΕλλάδα Θέλουμε εκατοντάδες Στασινόπουλους στη χώρα!

Θέλουμε εκατοντάδες Στασινόπουλους στη χώρα!

by ikariaki.gr
5 views

ΑΠΟΨΕΙΣ  ΛΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Την περασμένη εβδομάδα το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών απένειμε το «Αριστείο ΙΟΒΕ» στον κ. Νίκο Στασινόπουλο, πρόεδρο του πρώτου βιομηχανικού ομίλου της χώρας, της ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Ενός ομίλου που ξεκίνησε το 1937 από τον αείμνηστο πατέρα του Μιχάλη Στασινόπουλο και τα αδέλφια του Γιάννη και Ηλία, αναπτύχθηκε ραγδαία τις επόμενες δεκαετίες και εξελίχθηκε σε κολοσσό. Μάλιστα από το πρώτο εργοστάσιο της Πειραιώς, τα αδέλφια από την Αρκαδία βοήθησαν την πατρίδα να διώξει τους εισβολείς μετατρέποντας το σε μια μηχανή παραγωγής πυρομαχικών.

Σήμερα μιλάμε για έναν όμιλο με τζίρο που αντιστοιχεί στο 2% plus του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος, διαθέτει 80 θυγατρικές και δραστηριοποιείται άμεσα και έμμεσα σε δεκάδες χώρες! Και όσοι κακεντρεχείς μιλήσουν για τη μεταφορά της φορολογικής έδρας στο Βέλγιο, να τους πούμε ότι δεν πήρε τα εργοστάσια για να τα μεταφέρει στο εξωτερικό. Ίσα ίσα, η μεταφορά αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη για φορολογικούς λόγους αλλά και για να μπορεί να δανείζεται φτηνά από τις γραμμές χρηματοδότησης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Για να παραμείνει ένας κραταιός όμιλος και όχι απλά ένας όμιλος υπό την απειλή της πτώχευσης σε μια υπερφορολογημένη και αντι-επιχειρηματική Ελλάδα! Η κίνηση για τη μεταφορά της φορολογικής έδρας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο εξωτερικό ήταν επιβεβλημένη, ώστε να μπορέσει ο Νικόλαος Στασινόπουλος μαζί με τον αδελφό του Ευάγγελο, να διατηρήσουν όρθιο τον πρώτο βιομηχανικό-εξαγωγικό όμιλο της χώρας και να συνεχίσουν να έχουν εργασία άμεσα και έμμεσα δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

Η δήλωση του βραβευθέντος Νικόλαου Στασινόπουλου από το ΙΟΒΕ ήταν λιτή: «μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα». Ένας αγώνας που ξεκίνησε πριν από 81 χρόνια από τον αείμνηστο πατέρα του και πατριάρχη του Ομίλου Μιχάλη Στασινόπουλο και τον συνιδρυτή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ Ιάκωβο Γκιουρουλιάν, συνεχίστηκε με τον αδελφό του Ευάγγελο Στασινόπουλο και τώρα με τους γιους του Μιχάλη και Ιωάννη, τα δεκάδες στελέχη και τους χιλιάδες εργαζόμενους.

Σήμερα η ΒΙΟΧΑΛΚΟ είναι μια εταιρεία που επεκτείνεται συνεχώς και τείνει να αποκτήσει τον έλεγχο της μισής έκτασης της υπό χωροθέτηση οργανωμένης Βιομηχανικής Περιοχής στα Οινόφυτα Βοιωτίας και όχι μόνο. Έχει εγκαταστάσεις στη Βοιωτία, ακίνητα στην Αθήνα, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, συγκροτήματα γραφείων, αγροτεμάχια όπου σχεδιάζονται επενδύσεις κ.ά. Με παρουσία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και σε δεκάδες χώρες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, ο όμιλος αποτελεί πλέον ευρωπαϊκή και παγκόσμια δύναμη.

Ο κολοσσός της ΒΙΟΧΑΛΚΟ ξεκίνησε πριν την Κατοχή και πέρασε δια πυρός και σιδήρου μέσα σε μια κατεστραμμένη χώρα που από το 1940 έως το 1949 μόνο πόνο και αίμα είχε να… προσφέρει. Εταιρείες του Ομίλου μπήκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο και ουδέποτε η οικογένεια Στασινόπουλου άφησε το παραμικρό περιθώριο σε κανέναν να κάνει χρηματιστηριακά παίγνια. Όλα κινούνταν με βάση τις δομικές αρχές της παραγωγής, της μεγέθυνσης, των επενδύσεων, της απόδοσης, των κερδών. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Ο όμιλος Στασινόπουλου ήταν ένας από τους πυλώνες για την ανασυγκρότηση της χώρας. Δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος φωτογραφίες της οικογένειας Στασινόπουλου. Ποτέ δεν πρόκειται να δει κάποιος τα μέλη της σε στήλες life style ή σε ψευτογκλαμουριές. Μια οικογένεια με κύρος που αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Ο βραβευθείς Νικόλαος Στασινόπουλος, ο αδελφός του Ευάγγελος και τα παιδιά τους αποτελούν την ψυχή ενός ομίλου που στήθηκε μαζί με άξιους συνεργάτες και χιλιάδες εργαζόμενους που έδωσαν και την ψυχή τους γνωρίζοντας που δουλεύουν και τι απολαβές έχουν. Σήμερα ο όμιλος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ αποτελεί τιμή και στολίδι για τη χώρα.

Το παράδειγμα του άριστου Νικόλαου Στασινόπουλου, του αδελφού του Ευάγγελου και των τέκνων τους, θα θέλαμε να είναι ο κανόνας στην Ελλάδα. Θέλουμε εκατοντάδες Στασινόπουλους, Μυτιληναίους, Βαρδινογιάννηδες και πολλούς άλλους επιχειρηματίες που έχουν φτιάξει παγκοσμίως αναγνωρισμένους ομίλους και προσφέρουν στη χώρα οικονομικά, κοινωνικά αλλά και γεωπολιτικά. Θέλουμε τους μεγάλους εφοπλιστικούς ομίλους της χώρας να κάνουν έδρα τους την Ελλάδα, αφού όμως αποφασίσουμε να βάλουμε… μυαλό, αφήνοντας στην άκρη τις χρεοκοπημένες κομμουνιστικές νοοτροπίες μας.

Επιπλέον, πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει επιχειρηματικότητα για μια χώρα του δυτικού κόσμου, κοιτάζοντας προς τη… σωστή κατεύθυνση για να δούμε τι έχουν πετύχει οι άλλοι και πώς. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε πρωθυπουργός ή πρόεδρος μιας χώρας πρέπει να έχει μαζί του στο αεροπλάνο δεκάδες επιχειρηματίες όταν επισκέπτεται διάφορες χώρες. Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε ποινικώς κολάσιμη πράξη το να συζητήσει ένας επιχειρηματίας με έναν πολιτικό, γιατί έτσι… καθιερώθηκε από την κομμουνιστική προπαγάνδα επί δεκαετίες. Φτάνει πια η υποκρισία. Με την αποκρατικοποίηση της οικονομίας… καμία καλημέρα δεν θα είναι παρεξηγήσιμη. Είναι απαίτηση κάθε υγιούς ανθρώπου οι πρωθυπουργοί να βλέπουν όλους τους επιχειρηματίες που διαδραματίζουν ρόλο στη χώρα. Θα έπρεπε να τους έχει συμβούλους μέσα από τα θεσμικά όργανα και να ακούει τους πάντες. Είτε τους αρεστούς είτε τους μη αρεστούς. Το πρόβλημα είναι όταν κάποιος μαρξιστής δεν καταλαβαίνει πως λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος λόγω των συμπλεγμάτων που έχει…

Τα κομμουνιστικά απωθημένα και οι ιδεοληψίες κάποιων δεν μας αφορούν. Αφορούν μόνο αυτούς που έχουν την.. πολυτέλεια να κάνουν την κομμουνιστική… γυμναστική τους σε αυτήν την… έρμη χώρα, αλλά ουδέποτε διανοήθηκαν να πάνε να ζήσουν σε κάποιον… κομμουνιστικό παράδεισο! Όσοι έχουν στο μυαλό τους χρεοκοπημένα συστήματα και μένουν στη χώρα, μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν. Η χώρα μόνο πίσω μπορεί να πάει με τέτοιους… καθυστερημένους τύπους. Η χώρα πρέπει να βγει δυνατά και να αποκτήσει υπόσταση. Ο αγώνας συνεχίζεται, όπως θα έλεγε και ο Νικόλαος Στασινόπουλος…

banner

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.toxrima.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue