Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τα έργα ασφάλειας των λιμένων Σάμου και Λήμνου

2,1 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

για έργα ασφάλειας λιμένων σε Σάμο και Λήμνο

 

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, εντάσσονται στο Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δύο έργα ασφάλειας λιμένων, συνολικού προϋπολογισμού 2,1 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, χρηματοδοτούνται τα ακόλουθα έργα:

 

  • Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ολοκληρωμένου και αυτόνομου συστήματος ασφάλειας- φύλαξης- επιτήρησης-παρακολούθησης και διαχείρισης επιβατών Λιμενικών Εγκαταστάσεων Σάμου,προϋπολογισμού 364.000 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Σάμου.

 

  • Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης Μύρινας Λήμνου,προϋπολογισμού 000 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Λήμνου.

 

Ο χρόνος υλοποίησης και για τα δύο έργα είναι 6 μήνες.

 

Τα έργα αφορούν στην  προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παρεχομένων λιμενικών υπηρεσιών και τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας. Παράλληλα, με την υλοποίηση των ανωτέρω έργων, τα δύο λιμάνια  εναρμονίζονται στην ισχύουσα εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

 

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

 

«Αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς πόρους και παρέχουμε τη δυνατότητα αναβάθμισης των υποδομών στα λιμάνια της Σάμου και της Λήμνου, με στόχο να τα καταστήσουμε πιο ανταγωνιστικά, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Συμβάλλουμε έτσι στην τουριστική ανάπτυξη, ιδίως της κρουαζιέρας, καθόσον με τα δύο αυτά έργα χρηματοδοτείται ο απαραίτητος εξοπλισμός, ώστε τα λιμάνια στο Βαθύ και τη Μύρινα να μετατραπούν σε σύγχρονες, λειτουργικές και ασφαλείς πύλες εισόδου».

About ikariaki.gr