12.7 C
Ikaria
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) για τα αναδρομικά των ενστόλων και για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678
http://www.ketha.gr/nea.html

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν χρωστάμε χάρη, ούτε σ’ αυτούς, ούτε και στους προηγούμενους

Ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία χορηγείται ένα μέρος των κλεμμένων από μισθούς και συντάξεις στελεχών και απόστρατων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και στους αντίστοιχους άλλων κατηγοριών, που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια.

Θυμίζουμε ότι η κλεψιά των χρημάτων έγινε με τις ευλογίες ΕΕ ΔΝΤ και της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από 1/8/2012. Μερική και σταδιακή επιστροφή θεσμοθετήθηκε από την ίδια κυβέρνηση προεκλογικά το 2014.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μετά από 4 χρόνια παραμονής στην εξουσία, παρακρατώντας παράνομα με τη σειρά της τα χρήματά μας, αν και προεκλογικά το 2015 διακήρυττε την «άμεση» επιστροφή τους, έρχεται τώρα, επίσης προεκλογικά, να «ολοκληρώσει», υποτίθεται, την επιστροφή των αναδρομικών με την μορφή «παροχών».

Ούτε οι μεν, ούτε οι δε προχώρησαν, στις παραχωρήσεις αυτές από μεγαλοψυχία! Δεν τους αναγνωρίζουμε καμιά καλή πρόθεση, ούτε τους χρωστάμε καμιά χάρη! Από τις πρώτες περικοπές είχαν πραγματοποιηθεί μεγάλες διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις από τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εν ενεργεία και φορείς αποστράτων. Αν δεν υπήρχαν οι διαμαρτυρίες αυτές ενστόλων, αποστράτων, αλλά και όλων των συνταξιούχων και  εργαζομένων στους δρόμους, τίποτα δεν θα είχε κερδηθεί, στην όποια έκταση κερδήθηκε. Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα από ότι είναι. Αυτό νομίζουμε, πρέπει να είναι και το συμπέρασμα για όλους.

Συνάδελφοι,

Η επιστροφή των χρωστούμενων προβλέπεται να γίνει με τη μορφή εφάπαξ – επιδόματος χωρίς να αποκαθίστανται οι συντάξεις και οι μισθοί στα επίπεδα του 2012, με τις αντίστοιχες επιπτώσεις σε μερίσματα και επικουρικές. Ούτε βέβαια γίνεται συζήτηση για έντοκη επιστροφή χρημάτων δικών μας, που μας έχουν παρακρατηθεί! Δείγμα μάλιστα των γενικότερων προθέσεων της κυβέρνησης φαίνεται στο άρθρο 6 της τροπολογίας, όπου προσθέτοντας «πονηρά» την 3η παράγραφο ξεδιάντροπα δηλώνουν, ότι δεν επηρεάζεται ο επανϋπολογισμός των συντάξεων που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου. Μάλιστα ο υπολογισμός αυτός θα γίνει με βάση ακριβώς αυτές τις πετσοκομμένες συντάξεις, που έχουν καταδικάσει τα δικαστήρια!

Έτσι αυτό-διαψεύδεται η κυβέρνηση και μάλιστα επίσημα για το κλίμα προσμονής που καλλιέργησε όλο αυτό το διάστημα, ότι δήθεν θα αποφευχθούν οι μειώσεις των συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου από 1/1/2019.

Οι μέθοδοι των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σχετικά με την «επιστροφή» αποδεικνύουν πως οι κυβερνήσεις έχουν τους τρόπους να παρακάμπτουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων καθιστώντας τις στο τέλος – τέλος αναποτελεσματικές. Έτσι οδηγούν αποστράτους, συνταξιούχους και εργαζόμενους σε νέους ακόμη μακροχρόνιους κύκλους δικαστικών διεκδικήσεων με τα αντίστοιχα έξοδα.

Η Κίνηση είναι πεπεισμένη, ότι μόνη καθαρή διέξοδος, για όλους, είναι η εναντίωση στη πολιτική που ακολουθείται και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας στους δρόμους του αγώνα. Πολύ σωστά ειπώθηκε πρόσφατα, ότι αν οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που έσπευσαν να καταθέσουν αίτηση για την κατοχύρωση του δικαιώματος σε επιστροφές άλλων κλεμμένων, κατέβαιναν στους δρόμους όλης της χώρας, η πίεση προς την κυβέρνηση θα ήταν τεράστια. Έτσι θα την εξανάγκαζαν να δώσει πολιτική λύση αντί να μπαίνουν σε ψυχοφθόρες, χρονοβόρες και αμφίβολου αποτελέσματος δικαστικές διαδικασίες.

Το κλίμα ευφορίας που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση, δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από τους διεκδικητικούς αγώνες, γιατί η αντιλαϊκές πολιτικές έχουν παρελθόν, αλλά θα έχουν και μέλλον. Αν σηκωθούμε από το καναπέ, αφήσουμε το πληκτρολόγιο κατά μέρος και οργανωθούμε, συντονιστούμε έχουμε πιθανότητα να βάλουμε φρένο σε ότι μας ετοιμάζουν!

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε την επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, επιστροφή όλων όσων αυθαίρετα παρακρατήθηκαν. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και η προσωπική διαφορά!

9/11/2018

Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

 

 

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)

Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678

http://www.ketha.gr/nea.html

e – mail: [email protected]

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

 

Συμπληρώνονται 45 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τότε που οι φοιτητές μαζί με τους εργαζομένους, ταρακούνησαν τα θεμέλια του τυραννικού καθεστώτος της χούντας της 21ης Απριλίου 1967.

Η χούντα των συνταγματαρχών έχει στο ενεργητικό της το προδοτικό πραξικόπημα – αφορμή για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και ακόμη: δολοφονίες, φυλακίσεις, εξορίες, απαγόρευση πολιτικών κομμάτων, κατάργηση οργανώσεων και σωματείων, μαζικές εκκαθαρίσεις στο στράτευμα, στη Δικαιοσύνη, στην Παιδεία, λογοκρισία στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στη μουσική, στα τραγούδια, απαγόρευση βιβλίων, οικονομικά σκάνδαλα κ.λ.π. Ήταν μια συμφορά για το λαό!

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα τιμά τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, όλους όσους αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και διώχτηκαν από τη στρατιωτική δικτατορία 1967 – 1974. Τιμάμε ιδιαίτερα τους στρατιωτικούς που αγωνίστηκαν ενάντια στη χούντα. Αποτελούν φάρους φωτεινούς για τους νεότερους συναδέλφους σήμερα!

 

Η καλύτερη όμως τιμή στον αντιδικτατορικό αγώνα του λαού μας σήμερα, είναι η ενιαία πάλη με βάση τα συνθήματα του Πολυτεχνείου που εξακολουθούν να ισχύουν και στις μέρες μας. Πάλη για διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει, πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους τους.

        Σήμερα, που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας και παράλληλα η χώρα μετατρέπεται σε ένα όλο και μεγαλύτερο πολεμικό ορμητήριο – στόχο επιθέσεων, είναι ανάγκη όλοι να αγωνιστούμε μαζί με τον λαό, για :

  • Να κλείσει η βάση της Σούδας, οι άλλες μονάδες και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι μονάδες και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.
  • Να φύγουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από την χώρα και τα Βαλκάνια. Έξω και οι στόλοι τους από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
  • Καμιά εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της χώρας γενικότερα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών.

 

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα καλεί τους συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας:

  • Να απομονώσουν τους υμνητές των δικτατόρων, ναζιστές χρυσαυγίτες, από κάθε εκδήλωση και δραστηριότητα τους.
  • Να αγωνιστούν στο πλευρό του λαού για μια ζωή που μας αξίζει και ποτέ απέναντί του!
  • Να ενστερνιστούν τα συνθήματα που κυριαρχούσαν κατά την ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και να διεκδικήσουν αγωνιστικά:

«Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» – «Ψωμί παιδεία ελευθερία»

 

ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Σ’ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

 

 

 

Νοέμβριος 2018

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,360ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ