Home ΟικονομίαΕργασία Ε.Κ. Σάμου : Προκήρυξη απεργίας την Τετάρτη 14 Νοέμβρη

Ε.Κ. Σάμου : Προκήρυξη απεργίας την Τετάρτη 14 Νοέμβρη

by ikariaki.gr
11 views

 

Σάμος 25 Οκτώβρη 2018

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου συνεδρίασε την Τρίτη 23 Οκτώβρη και αποφάσισε να αλλάξει τη μέρα Απεργίας που είχε αποφασίσει σε προηγούμενη συνεδρίασή της, από 8 Νοέμβρη σε 14 Νοέμβρη, εκτιμώντας ως ιδιαίτερα σημαντική την απόφαση που πήρε τις προηγούμενες μέρες το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για Απεργία στις 14 Νοέμβρη.

 

banner

Κόντρα στη στάση της ΓΣΕΕ που δεν παίρνει απόφαση να οργανώσει την δράση και τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση και εργοδοσία, εμείς επιμένουμε ότι οι εργαζόμενοι καθολικά πρέπει να παλέψουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες  για την ικανοποίηση των αναγκών τους, ενάντια στα κέρδη των λίγων και αυτό πρέπει να γίνει και με Απεργία!

 

Η κοροϊδία της κυβέρνησης είτε για τη δήθεν υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, είτε για τα ψίχουλα που μοιράζει στους εξαθλιωμένους από το φαγοπότι κερδών που κάνει το μεγάλο κεφάλαιο, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από τους εργαζόμενους. Μετά από ένα καλοκαίρι που παντού «μύριζε ανάπτυξη» το «ταμείο» των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων τελικά είναι «μείον» αφού όσο και να «έλιωσαν» στη δουλειά από τους εξοντωτικά εντατικούς ρυθμούς, οι μισθοί και οι εισπράξεις δεν φτάνουν για να πληρωθούν οι δυσβάσταχτοι φόροι και να ζήσουν τις οικογένειές τους.

 

Γι αυτό σημαίνουμε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ σε όλο το νομό.

 

Συντονίζουμε τη δράση μας Πανελλαδικά και καλούμε τα Σωματεία του νομού άμεσα να συνεδριάσουν, να πάρουν αποφάσεις και να φτιάξουν σχέδιο οργάνωσης της δράση τους μπροστά στην Απεργία, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ενημέρωση των εργαζόμενων του κλάδου τους, παρεμβάσεις για ανάγκες και προβλήματα που αφορούν τους συναδέλφους.

 

Οι Σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων και εμπόρων να αναλάβουν ευθύνη και δράση απέναντι στα μέλη τους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή των εργαζομένων στις 14 Νοέμβρη.

 

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων

 

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις
  • Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Δημόσια Καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλισης. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτατου μισθού.
  • Πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας στο νομό μας, με παροχές υγείας, περίθαλψης κλπ σε όλους ανεξαιρέτως, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν
  • Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στη Σάμο. Επαναφορά του σε όλα τα νησιά.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Καμιά κατάσχεση λαϊκής περιουσίας. Καμιά διακοπή ρεύματος.
  • Κατάργηση του ειδικού φόρου και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα.- Ουσιαστική ενίσχυση με οικονομική βοήθεια στις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν για αγορά πετρελαίου.
  • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Να κλείσουν τα hotspot στα νησιά του Αιγαίου ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών. Αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου. Όχι στο μίσος και το ρατσισμό.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους ΝΑΤΟ και Ε.Ε.. Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την χώρα.

 

 

Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας

και των Απεργιακών Συγκεντρώσεων

 

ΣΑΜΟΣ: 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ

ΙΚΑΡΙΑ: 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ευδήλου

 

Όλοι να πάρουν θέση στον αγώνα. Ο εφησυχασμός και η ηττοπάθεια που μας έχουν «ποτίσει» όλα αυτά τα χρόνια κυβερνώντες, κόμματα του κεφαλαίου και εργοδοσία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

 

Για μια καλύτερη ζωή χωρίς φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους και προσφυγιά θέλει συλλογική δράση και ταξικός αγώνας.

Ότι έχουμε ανάγκη με αγώνα θα το πετύχουμε.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

                 ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

(ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΓΕ)

 

Προς :

1) Υπουργείο Υγείας

2) 2η ΔΥΠΕ Πειραιά και Νήσων

Κοινοποίηση :

1) Διοίκηση Νοσοκομείου Ικαρίας

2) Κ. Υ. Ευδήλου

3) Διοίκηση Νοσοκομείου Σάμου

3) MME

 

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

  Επανερχόμαστε στις υπηρεσίες σας, με αγανάκτηση, λόγω της έλλειψης γυναικολόγου στο νοσοκομείο, καθώς και

τη ξανά συγκυριακή  απουσία παιδιάτρου.

Επειδή πιστεύουμε ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και πρέπει να παρέχεται από το

κράτος δωρεάν και ισότιμα σε όλους, μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, διεκδικούμε το

αυτονόητο:

Να υπάρχουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων, που να καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας, όλο το χρόνο, 24

ώρες το 24ωρο.

Χωρίς να κάνουμε πίσω από το σύνολο των αιτημάτων, που οι μαζικοί φορείς και ο Δήμος Ικαρίας έχουν θέσει

επανειλημμένα, και υπ’ όψη του Υπουργείου Υγείας,

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να καλυφθεί άμεσα η θέση του γυναικολόγου στο νοσοκομείο καθώς και στο Κ. Υ. Ευδήλου και όλες οι ειδικότητες που προβλέπονται στο οργανόγραμμα του.
  • Να υπάρχουν μόνιμοι παιδίατροι σε κάθε δομή υγείας του νησιού, για να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες της οικογένειας, με προοπτική τη δημιουργία παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο.
  • Εμβολιασμός για όλα τα παιδιά με ευθύνη του κράτους και έλεγχο από τις δημόσιες δομές υγείας.
  • Να δοθεί το επίδομα τοκετού σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες, που τεκνοποιούν.

 

Η ζωή των παιδιών μας δεν είναι εμπόρευμα.

Πλήρη στελέχωση μόνιμου προσωπικού τις μονάδες Υγείας του νησιού μας, όλες τις μέρες και ώρες του χρόνου.

Καλούμε όλες τις γυναίκες του νησιού, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις μητέρες ,

να πάρουν μαζικά μέρος στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 14 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου στις 12 το μεσημ.

 

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2018

 

 

ΑΔΕΔΥ

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου                 

Σάμος

 

30-10-2018

         Προς: όλα τα σωματεία μέλη

 

Συναδέλφισσες και συναδέλφοι

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ στην συνεδρίαση της στις 2-10-2018 αποφάσισε να στείλει έγγραφο στην ΑΔΕΔΥ και να ζητά να κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Νοεμβρίου λαμβάνοντας υπόψιν τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν σε όλους τους κλάδους, λόγο τις ασκούμενης αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.

Για την ίδια ημερομηνία είχαν πάρει αποφάσεις μια σειρά ομοσπονδίες, Ν.Τ. και εργατικά κέντρα, ασκώντας με αυτόν τον τρόπο πίεση προς τις συνομοσπονδίες ΑΔΕΔΥ-ΓΕΣΕΕ.

Στις 10-10-2018 συνεδρίασε το γενικό συμβούλιο του Ν.Τ. Σάμου της  ΑΔΕΔΥ όπου συμμετείχαν οι Ε.Γ., ο γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ και 9 πρόεδροι πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού. Όπου μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το θέμα της απεργίας, και η καλύτερη προετοιμασία αυτής ανεξάρτητα από την ημερομηνία.

Η ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίαση του Γ.Σ. κατά την διάρκεια της ετήσιας πανελλήνιας συνδιάσκεψης αποφάσισε τη κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 14 Νοέμβριου του 2018.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Σάμου αλλάζει την αρχική της απόφαση που ήταν για 8 Νοέμβρη και συμμετέχει στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ  στις 14-11-2018

Η Ε.Γ του Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία της δύναμης της να προχωρήσουν σε συνεδριάσεις των Δ.Σ και σε γενικές συνελεύσεις για να δυναμώσει και να επεκταθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες το απεργιακό κλήμα ώστε να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Νοεμβρίου το 2018 απέναντι στην αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης . Μπαίνουμε όλοι στην μάχη, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ,όλα τα Δ.Σ να οργανώσουν την προετοιμασία της απεργίας, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Διεκδικούμε:

  1. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, με κάλυψη όλων των απωλειών. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  2. Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
  3. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
  4. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  5. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
  6. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
  7. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση και όλων των προηγούμενων νόμων. Συνέχιση της απεργίας – αποχής. Όχι στην αξιολόγηση της κατηγοριοποίησης και των απολύσεων.
  8. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
  9. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
  10. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
  11. Να μην καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά και να καταργηθεί στα είδη λαϊκή κατανάλωσης.
  12. Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, αλλά και ο ΦΠΑ που επιβαρύνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση και να στηριχτούν οικονομικά όσοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανση τους
  13. Καμιά εμπλοκή στους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

 

Απεργιακές συγκεντρώσεις:

Σάμος 10 πμ Εργατικό Κέντρο,

Ικάρια στις 12:00 στην πλατεία Ευδήλου.

 

Για την Ε.Γ

Ο πρόεδρος                                                         ο Γραμματέας

Σταμάτης Φιλιππής                                             Μανώλης Παχυμανώλης

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΣΜΥΡΝΗΣ 2 – 83100 ΣΑΜΟΣ

 

Σάμος 1 Νοέμβρη 2018

 

ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ

ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΟΛΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ

 

 

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΗ ΤΟΥ  2015

ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

και στη Συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα πολύς ντόρος γίνεται με την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που λέει να επιστραφούν αναδρομικά τα παρακρατηθέντα σε συνταξιούχο.

 

Από τότε σε όλες τις πρωινές και όχι μόνο τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και σε όλα τα άλλα Μαζικά Μέσα Επικοινωνίας έχει ανοιχθεί μία φάμπρικα από πολιτικούς, δικηγόρους, λογιστές κ.λ.π. που σπρώχνει τους συνταξιούχους να καταθέσουν αιτήσεις στον ΕΦΚΑ σε πρώτη φάση ώστε στην συνέχεια να κατευθυνθούν στα γραφεία των μεγαλοδικηγόρων για να κάνουν αγωγές πληρώνοντας αδρά από τις πενιχρές συντάξεις τους, γιατί ως γνωστό η αίτηση από μόνη της δεν αποδίδει τίποτα.

 

Υποβαθμίζουν εντέχνως το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ έχει κάνει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου και η κυβέρνηση δεν την εφαρμόζει. Ότι η έφεση θα εκδικαστεί ύστερα από πολλά χρόνια. Ότι η υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας όπου βρεθούν και όπου σταθούν διατυμπανίζουν ότι ακόμα και αν η απόφαση του ΣτΕ είναι θετική για τους συνταξιούχους η κυβέρνηση θα την εφαρμόσει μόνο αν το επιτρέπει η δημοσιονομική της πολιτική και η οικονομική κατάσταση της χώρας. Δηλαδή ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, αφού η δημοσιονομική πολιτικές όλων των κυβερνήσεων πάντα έχουν σαν προτεραιότητα τα κέρδη των μεγάλων και όχι το πώς θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς που μια ζωή δουλέψαμε και μοχθήσαμε!

 

Αποκρύπτουν πως η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ούτε την απόφαση του ΣτΕ από τον Ιούλη του 2015 η οποία κρίνει αντισυνταγματικό το κόψιμο των συντάξεων και λέει να επιστραφούν 13η και 14η σύνταξη «…να διακοπεί η κατάργηση των δώρων και να δίνονται κανονικά σε όλους τους συνταξιούχους», ακυρώνει τις μειώσεις κύριας και επικουρικής για ποσά άνω των 1000 ευρώ. Η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ούτε αυτή τη δικαστική απόφαση επικαλούμενη ακόμη μια φορά τη δημοσιονομική της πολιτική, και έτσι δεν μας δίνει τα κλεμμένα σε όλους τους συνταξιούχους.

 

Γι αυτό λέμε ότι κανένας συνταξιούχος δεν έχει πάρει ούτε 1 ευρώ από δικαστικές αποφάσεις. Κανένα δικαστήριο δεν κυβερνά, ούτε καν το ΣτΕ. Χρειάζεται πολιτική απόφαση για να γίνει πράξη η όποια δικαστική απόφαση και υπεύθυνη γι αυτό είναι η κάθε κυβέρνηση. Ακόμη και τα χρήματα που μας επιστράφησαν από Υγεία και Επικουρικές έγινε με πολιτική απόφαση γιατί η κυβέρνηση πιέστηκε από τους μεγάλους αγώνες των συνταξιουχικών σωματείων και των συνταξιούχων.

 

Η κυβέρνηση όμως έχει πάρει άλλη πολιτική απόφαση, να μας εξαθλιώσει και άλλο. Ψήφισε και εφαρμόζει το νόμο Κατρούγκαλου κόβει το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους,  μειώνει παλιές και νέες συντάξεις με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν σήμερα τα τεράστια πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ (4,1 δις ευρώ το 2019). Φτάνει στο σημείο να παίζει ξεδιάντροπα μαζί μας, τάζοντας μας ότι για να μη μας μειώσει τις συντάξεις προσωρινά… αναβάλλοντας για λίγο την εφαρμογή του νόμου, ψάχνει «αντίμετρα», όπως το να τα πάρει από άλλη μερίδα του λαού ή να μειώσει το αφορολόγητο πιο γρήγορα από ότι είναι να γίνει. Σε αυτό το βρώμικο προεκλογικό παιχνίδι πρέπει να αντισταθούμε.

 

Καταγγέλλουμε το σύνολο της αντιλαϊκής της πολιτικής και τη στάση της κυβέρνησης γιατί συνεχίζει να πουλάει ψεύτικες ελπίδες στους συνταξιούχους. Ζητάμε να αποδώσει όλα όσα ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς να μας «σπρώχνει» να προσφεύγουμε σε αιτήσεις και δικαστικές αγωγές.

 

Καλούμε του συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο. Κανείς να μην πέσει θύμα του εφησυχασμού που σπέρνει η κυβέρνηση, αλλά ούτε και των «αετονύχηδων» με αγωγές, αιτήσεις και άλλες μεταξωτές κορδέλες.

 

Το σωματείο μας διεκδικεί όσα μας έχουν κλέψει αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τις συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας, αναπηρίας, τις παροχές υγείας, τα δώρα μας, ότι μας αφαίρεσαν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Ζητάμε αυξήσεις συντάξεων. Τίποτα δε μας χαρίστηκαν από κανέναν. Όλα είναι πληρωμένα με το αίμα μας και την δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν τραπεζίτη, σε κανέναν δανειστή, γι αυτό και δεν παραιτούμαστε, δεν νομιμοποιούμε και δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή απέναντι σε μια πολιτική που λεηλατεί τις ζωές μας.

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα και το δικαιούμαστε. Τα ασφαλιστικά μας ταμεία είχαν τα χρήματα, που ήταν οι δικές μας εισφορές, για να μας εξασφαλίζουν καλύτερες συντάξεις και ποιότητα ζωής. Έχουν ευθύνη κυβερνήσεις και μεγαλοεργοδοσία που κατάφαγαν και κατάκλεψαν τον μόχθο μας.

Μόνη διέξοδος που έχουμε είναι ο δρόμος του ΑΓΩΝΑ. Όλες οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα που αποκτήσαμε ήταν από τις θυσίες και το αίμα μας στο δρόμο του ΑΓΩΝΑ.

Δεν παραιτούμαστε! Δεν συμβιβαζόμαστε! Δεν ανεχόμαστε να ληστεύουν κυβέρνηση και κεφάλαιο τα δικαιώματά μας.

Μαζί με τα παιδιά μας να γεμίσουμε τους δρόμους του ΑΓΩΝΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 14ης Νοέμβρη γιατί δικαιούμαστε να ζούμε καλύτερα.

 

Κανένας να μην μείνει στο σπίτι του! Κανένας στο καφενείο ή όπου αλλού!

 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Εργατικού Κέντρου

Τετάρτη 14 Νοέμβρη και ώρα 10.00΄ στο Εργατικό Κέντρο

Η Διοίκηση

Τηλέφωνα      Επικοινωνίας : Δημήτρης Τριτσινιώτης, Πρόεδρος  697 961 7677

Κώστας Παπαδόπλουλος, Γεν. Γραμματέας  698 096 7814

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue