Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη στον Υπουργό Υγείας για τη μη χρηματοδότηση των δομών υγείας της Σάμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   Σάμος, 4 Δεκεμβρίου 2017

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΥ

Σχετικά με τον αποκλεισμό των Δομών Υγείας της Σάμου από την έκτακτη χρηματοδότηση ποσού 790.000 ευρώ,την οποία αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας για τα νησιά που επιβαρύνονται από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές, ο Αντιπεριφερειάρχης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ.  Ανδρέα Ξανθό ζητώντας την άμεση ανταπόκρισή του. Επισυνάπτουμε την επιστολή.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

 

     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  Σάμος, 4 Δεκεμβρίου 2017

  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΜΟΥ                     

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΡΟΣ:  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Γραφείο Υπουργού

κ. Ανδρέα Ξανθού

Κύριε Υπουργέ,

Με οδυνηρή έκπληξη οι κάτοικοι της Σάμου πληροφορηθήκαμε τον αποκλεισμό των Δομών Υγείας του νησιού μας από την έκτακτη χρηματοδότηση ποσού 790.000 ευρώ που αποφάσισε το Υπουργείο σας, λόγω της επιβάρυνσης των δομών των νησιών μας  από τις συνεχιζόμενες προσφυγικές ροές, αλλά και τη γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση.

 

Κύριε Υπουργέ,

Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η συνεχής επιβολή φόρων, η υποχρηματοδότηση, το κλίμα αποεπένδυσης που έχει δημιουργηθεί,  η έλλειψη ουσιαστικών αναπτυξιακών δράσεων, τα προβλήματα που η νησιωτικότητα προκαλεί, αλλά και το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα έχουν κάνει τις συνθήκες ζωής ιδιαίτερα δύσκολες. Η  επικείμενη κατάργηση των μειωμένων  συντελεστών ΦΠΑ θα προκαλέσει αλυσίδα αρνητικών συνεπειών επί του συνόλου της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

 

Κύριε Υπουργέ,

Την κρισιμότητα αυτής της κατάστασης ουδείς δικαιούται να αγνοεί με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις .

 

Σας καλούμε λοιπόν, να ενεργήσετε άμεσα, ώστε να ενισχύσετε τις δομές Υγείας των νησιών μας, που λειτουργούν κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες έλλειψης προσωπικού και μέσων για να μπορέσουν να παρέχουν στους κατοίκους τις αναγκαίες για την επιβίωσή τους υπηρεσίες.

 

 

Με εκτίμηση,

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΚΑΤΡΑΚΑΖΟΣ

About ikariaki.gr