Home ΚοινωνίαΕλλάδα Επανένταξη του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Επανένταξη του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

by ikariaki.gr
40 views

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας

Αθήνα, 6-3-2019

ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ανυποχώρητη βούληση της κυβέρνησης να επανεντάξει το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επανέλαβε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Μετά την συγκινητική υποδοχή που επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι στον αν. Υπουργό Υγείας στην είσοδο του Νοσοκομείου, αφού είχε προηγηθεί κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας για την εκδήλωση αυτή, ο Παύλος Πολάκης στην συγκέντρωση στο κατάμεστο από εργαζόμενους αμφιθέατρο του «Ερρίκος Ντυνάν», τόνισε ότι το νοσοκομείο «παράνομα και αντισυνταγματικά» ονομάστηκε ιδιωτική κλινική και εκχωρήθηκε στην θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς. Στην ομιλία του από το βήμα της εκδήλωσης, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία της διαπραγμάτευσης του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με την κυβέρνηση, με την Τράπεζα Πειραιώς. Ξεκαθάρισε δε, ότι από την πλευρά της Κυβέρνησης υπάρχει ο ο σαφέστατα δηλωμένος στόχος να επιστρέψει το «διαμάντι» αυτό στον δημόσιο τομέα, «κάτω από δημόσιο έλεγχο με κρατική χρηματοδότηση, με ενίσχυση από τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να συμβάλλει στην αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης στο λεκανοπέδιο Αττικής. Να ενταχθεί στο πρόγραμμα εφημεριών και να βοηθήσει και να αναβαθμίσει με τα ιδιαίτερα τμήματα και τις ιδιαίτερες δυνατότητες που έχει συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας».

Όσο για το στάδιο της εξελισσόμενης διαδικασίας, ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι η δεύτερη και βελτιωμένη προσφορά που έχει κατατεθεί από το Ίδρυμα Ωνάση «είναι η καλύτερη από όσες έχουν κατατεθεί», σημειώνοντας ότι «αγγίζει τα 88 εκατ. ευρώ, από τα οποία θα δοθούν 10 εκατ. μετρητά από το Ίδρυμα και τα 78 εκατ. θα αναλάβει το ελληνικό Δημόσιο, για να αποπληρωθούν σε βάθος 15ετίας». Στη συνέχεια, ο αν. Υπουργός Υγείας επισήμανε ότι «δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος, ούτε νομικός ούτε οικονομικός, να μην ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία».

Τέλος, ο Π. Πολάκης υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να παρασύρονται από κατευθυνόμενους «ψιθύρους» που θέλουν τον διαγωνισμό να έχει κριθεί άγονος, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, «ακόμα και μέχρι χθες το βράδυ».Κλείνοντας ο αν. Υπουργός Υγείας και καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση και τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, που αμφότεροι υπονομεύουν με τη στάση (απουσία) τους την προσπάθεια αυτή και κάλεσε για άλλη μια φορά την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ «να απαντήσουν επιτέλους δημόσια, αν θέλουν ή δεν θέλουν να ξαναγυρίσει το νοσοκομείο στον δημόσιο τομέα», όπως επίσης και τον κ. Γ. Στουρνάρα«να τοποθετηθεί και να βοηθήσει με την υψηλή του εποπτεία στον τραπεζικό τομέα να προχωρήσει αυτή η επαναφορά ενός μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος στο ΕΣΥ».

Ευχαριστούμε το Σωματείο και τους εργαζόμενους του Ε. Ντυνάν για την πρωτοβουλία να μας καλέσουν στη συνέλευσή τους και για την εν γένει ανυποχώρητη στάση τους όλο αυτόν τον καιρό. Οι αγώνες τους, μαζί με την αποφασιστική παρέμβαση της Κυβέρνησης και του Υπ. Υγείας, είναι η εγγύηση για την επίτευξη του κοινού στόχου, που μόνο καλά νέα επιφυλάσσει για το δημόσιο σύστημα Υγείας και τους πολίτες της Αττικής.

Το Γραφείο Τύπου
του αν. Υπουργού Υγείας

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue