Ενημέρωση για θέματα αθλητισμού από τον Δήμο Ικαρίας

 

 

                                                                19/4/2017                                      

Ανακοίνωση για την παρέμβαση του Δήμου Ικαρίας  στο χώρο του αθλητισμού

 

Με την λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου 2016-17, που κλείνει σε λίγες μέρες καταγράφοντας πολύ θετικά αποτελέσματα για τους αθλητικούς συλλόγους του νησιού με σημαντικότερη την επιτυχία του γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος του  Α.Γ.Σ  ΔΙΑΓΟΡΑΣ  με  που κατάκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία του και την άνοδό στην Β εθνική  κατηγορία.

Θεωρούμε χρήσιμο να τονίσουμε την βαρύτητα που έχει δώσει στον χώρο του αθλητισμού ο Δήμος Ικαρίας με την σημερινή του αρχή, θυμίζοντας ότι από την ανάληψη των καθηκόντων μας, κρίνοντας την «επένδυση» στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό σημαντική μας προτεραιότητα, γιατί η έννοιά του είναι συνυφασμένη με  την εξέλιξη και υγιή ανάπτυξη του ανθρώπου σε μια κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και κατηγοριοποιήσεις σε ανώτερους και κατώτερους.  Ιεραρχήσαμε τις ανάγκες μας στοχεύοντας αρχικά  στην συντήρηση, βελτίωση και ανάπτυξη των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και εν συνεχεία στην μελέτη και τον προσδιορισμό κατασκευής νέων.  Ταυτόχρονα  εξασφαλίσαμε την  διοργάνωση τριών αθλητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης (τριήμερο εκδηλώσεων τον Νοέμβριο του 2014 – Basket Camp τον Ιούνιο του 2015- τουρνουά Basket 3χ3 τον Απρίλιο του 2017).

Με αυτή την στόχευση απευθυνθήκαμε στο υπουργείο και στην Γ.Γ.Α, για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην  Ικαρία  την προσπάθεια και τις προτάσεις του δήμου. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας και της ανταπόκρισης της νέας πολιτικής ηγεσίας από το 2015 και μετά ήταν η χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α και η κατασκευή τριών αθλητικών εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας (Κατασκευή γηπέδου Μπάσκετ στις Ράχες – επισκευή γηπέδου Μπάσκετ στην Ακαμάτρα – αντικατάσταση τάπητα στο  γήπεδο 5χ5 στον Άγιο Κήρυκο ).

  Παράλληλα μέσα στο 2017 εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α για την  «Εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Αγίου Κηρύκου» και  χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» του ΥΠΕΚΑ για την  «Εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Ευδήλου».

Ταυτόχρονα, επιδιώκοντας την συνέχεια της δημιουργικής  συνεργασία μας με όλους τους φορείς αναζητούμε χρηματοδότηση για την υλοποίηση τριών ακόμα αναγκαίων αθλητικών έργων στην Ικαρία :

 • Στην κατασκευή αποδυτηρίων στο δημοτικό γηπέδου ποδοσφαίρου Ραχών, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την άδεια διεξαγωγής αγώνων και σε αυτό το γήπεδο.
 • Τοποθέτηση φωτισμού (Έχει γίνει η προμήθεια) στο δημοτικό γηπέδου Αγ. Κηρύκου.
 • Στην Κατασκευή ενός κλειστού Γυμναστηρίου στην βόρεια Ικαρία.

Σε ότι αφορά ειδικότερα την λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-17, η Δημοτική  Αρχή με ανακοίνωσή της χαιρέτισε στις 2/4/2017 με ιδιαίτερη χαρά τη ξεχωριστή επιτυχία του γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος του  Α.Γ.Σ  ΔΙΑΓΟΡΑΣ  με  την άνοδό του στην Β εθνική  κατηγορία.

Εξέφρασε τα  συγχαρητήριά της πρώτα στις αθλήτριες , στο σύλλογο, και σε όσους στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Ταυτόχρονα δήλωνε, την πάγια θέση του Δήμου για στήριξη στις προσπάθειες των αθλητικών συλλόγων αλλά και διεκδίκηση της ολοκλήρωσης, βελτίωσης ή κατασκευής νέων αθλητικών υποδομών σε όλο το νησί.

Παράλληλα ο Δήμος σχεδίαζε την διοργάνωση εκδήλωσης για την προσφορά των αθλητικών συλλόγων του νησιού μας, αλλά και την βράβευση των τμημάτων τους που διακρίθηκαν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε όλα τα αθλήματα, με κορυφαία αυτή των κοριτσιών του Α.Γ.Σ ΔΙΑΓΟΡΑΣ, εκδήλωση που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Όταν ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο του Δ.Σ του ΔΙΑΓΟΡΑ για την απόφαση τους να οργανώσουν άμεσα τιμητική εκδήλωση για τα τμήματα του συλλόγου τους, προτείναμε (πρόταση που έγινε τότε αποδεκτή) να μετέχει και ο δήμος Ικαρίας στην εκδήλωση απονέμοντας στις αθλήτριες του γυναικείου τμήματος τιμητικά μετάλλια (Τα οποία έχουμε ήδη προμηθευτεί)

Λίγες μέρες αργότερα ενημερωθήκαμε προφορικά από τον πρόεδρο του συλλόγου  α) ότι η εκδήλωση αυτή θα γίνει το Σάββατο 22/4/17 και  β) ότι η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου δεν δέχτηκε ο Δήμος να απονείμει μετάλλια σε αυτή την εκδήλωση. Τη Μεγάλη Πέμπτη 13/4/17 δόθηκε και γραπτή πρόσκληση προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για να τιμήσουν με την παρουσία τους την  εκδήλωση.

Απ όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε αυτή η πρακτική δεν έχει προηγούμενο (θα μας ενδιέφερε να γνωρίζουμε το σκεπτικό του Δ.Σ) θεωρώντας ως ανακόλουθο να προσκαλείται ο Δήμαρχος του νησιού (ο οποίος δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του)  να τιμήσει μια εκδήλωση και ταυτόχρονα να του απαγορεύεται  να  τιμήσει και εκείνος τους τιμώμενους.

Σε ότι μας αφορά πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν (αν μη τι άλλο) την συνεργασία που είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων  που υπάρχουν στον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού είτε αυτά αφορούν την δράση των συλλόγων είτε την δημιουργία και λειτουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

Πιστεύοντας ότι  η παρέμβαση του δήμου Ικαρίας με την σημερινή του διοίκηση στα αθλητικά δρώμενα του νησιού είναι η εντονότερη και η αποτελεσματικότερη των τελευταίων χρόνων  δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια υλοποίησης του σχεδιασμού μας για την δημιουργία και την βελτίωση των αθλητικών υποδομών του νησιού, όπως έχουμε υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους και ειδικότερα στην νεολαία του νησιού μας υποστηρίζοντας στην πράξη την θέση.

 

Ο  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ  ΛΙΓΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ

 

  Η ανακοίνωση αυτή δίνεται στην δημοσιότητα προς  αποφυγή παρερμηνεύσεων της στάσης του Δήμου Ικαρίας στην εκδήλωση του Διαγόρα στις 22/4/2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διοργάνωση τουρνουά Basket 3χ3

   από Δήμο Ικαρίας και Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Πάρε μέρος στο Τουρνουά 3Χ3, παίξε με την παρέα σου και πού ξέρεις?
Μπορεί να είσαι εσύ ένας από τους μεγάλους νικητές!
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ)  και ο Δήμος Ικαρίας  σε συνεργασία με, τα σχολεία και τα αθλητικά σωματεία του νησιού, διοργανώνουν το αθλητικό Τουρνουά 3X3.
Στις  29 & 30 Απριλίου στο προαύλιο του λυκείου Ευδήλου
Ώρα  Έναρξης: 9 π.μ.

Για σένα που διψάς για basket, το Τουρνουά 3X3 είναι η δική σου ευκαιρία για να παίξεις και να ευχαριστηθείς basket μαζί με τους φίλους σου, στο δικό σου γήπεδο, όπου μπορεί να στηθεί μία μπασκέτα. Γιατί σε αυτό το Τουρνουά παίζεις όπως έχεις μάθει, με τους φίλους σου μόνο και με τους δικούς σου κανόνες. Οι ομάδες παίζουν και συνεχίζουν να παίζουν, όσο κερδίζουν, με το σύστημα νταμπλ – νοκ άουτ.

Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σ ’αυτή τη γιορτή του basket. Σε όλους τους παίκτες απονέμονται αναμνηστικά διπλώματα, γιατί αξία έχει η διασκέδαση και όχι η διάκριση.

Γονείς, φίλοι, φίλαθλοι και όσοι αγαπούν το basket θα είναι εκεί για να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν όλες τις προσπάθειες από κοντά.

Αν λοιπόν αγαπάς το basket, είσαι αγόρι ή κορίτσι 8 έως 18 ετών, λάβε μέρος με την ομάδα του σχολείου σου, του συλλόγου σου ή απλά με την ομάδα της παρέας σου στο Τουρνουά 3X3.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα γραφεία του δήμου Ικαρίας ώρες 9:00-14:00 μέχρι και την Πέμπτη  28/4/2017.

 1. Δήμος Ικαρίας (Κατάστημα Ευδήλου) 2275350119 -2275350116
 2. Δήμος Ικαρίας (Κατάστημα Ραχών )  2275350513-2275350520
 3. Δήμος Ικαρίας (Δημαρχείο Αγ. Κηρύκου ) 2275350401- 2275350431

 

Επισυνάπτονται οι κανονισμοί του τουρνουά Basket 3χ3

       Κάθε ομάδα απαρτίζεται από 3 παίκτες και ένα αναπληρωματικό

 1. Η επαναφορά της μπάλας γίνεται από τις πλάγιες γραμμές του γηπέδου.
 2. Μετά από καλάθι ή μετά από πετυχημένη ελεύθερη βολή, αλλάζει η κατοχή της μπάλας
 3. Μετά τη συμπλήρωση 7 φάουλ από την ομάδα, δίνεται μια ελεύθερη βολή για να εκτελεστεί από την ομάδα που κερδίζει το φάουλ.
 4. Το παιχνίδι τελειώνει στα 20 λεπτά ή στους 16 πόντους.
 5.  Τα σουτ μέσα από την καμπύλη γραμμή και n ελεύθερη βολή, μετρούν για ένα πόντο, ενώ τα σουτ έξω από την καμπύλη γραμμή μετρούν για 2 πόντους.
 6.  Απαγορεύεται n άμυνα ζώνης.
 7.  Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με μία ελεύθερη βολή.
 8.  Οι ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ενός αναπληρωματικού παίκτη, ο οποίος δηλώνεται εξαρχής στο δελτίο συμμετοχής της ομάδας.
 9.  Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα TIME OUT 45″.
 10.  Σε περίπτωση ισοπαλίας των δύο ομάδων, θα εκτελεστούν 3 ελεύθερες βολές για κάθε ομάδα (συνέχεια).

Ο  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ  ΛΙΓΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ

About ikariaki.gr