ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων : Ψήφισμα συμπαράστασης στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Θέμα:  « Ψήφισμα συμπαράστασης στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων συμπαρίσταται και στηρίζει την Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαρά Νίκα, η οποία καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον Προϊστάμενο ΔΙΔΕ Εύβοιας κ. Δ. Κυριτσόπουλο.

Η ΕΔΕ γίνεται κατόπιν αναφοράς  του Προϊστάμενου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,   “για κακόβουλη  άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής”. Με άλλα λόγια, ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσει και να φιμώσει την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση και να παρακωλύσει τη συνδικαλιστική δράση της εκλεγμένης Προέδρου του σωματείου!

Τέτοιες ενέργειες που στοχεύουν στον περιορισμό του έλεγχου των παραλείψεων της Διοίκησης, τον εκφοβισμό των αιρετών μας εκπροσώπων και  την ουσιαστική ακύρωση της λειτουργίας των σωματείων, πρωταρχικός ρόλος των οποίων είναι η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών τους μέσα και από τον έλεγχο και την κριτική των πεπραγμένων της Διοίκησης, θα προσκρούουν σε τείχος προστασίας και αλληλεγγύης που ορθώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους.

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία και Ομοσπονδίες να στηρίξουν τη βαλλόμενη συνάδελφο Χαρά Νίκα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γ. Γραμματέας

Δάμαλος Χρήστος           Φαλιέρος Δημήτρης

              

About ikariaki.gr