Ελένη Σταύρου : Κύκλος επαφών με τοπική αυτοδιοίκηση

Κύκλος Επαφών με Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Δήμου Αθηναίων
και επίσκεψη στο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων. 

Ξεκινώντας την  προεκλογική μου καμπάνια ως υποψήφια βουλευτής Δυτικού Τομέα Β΄ Αθήνας με το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και ως Συντονίστρια του Δικτύου Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εγκαινιάζω μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ιδιαίτερη στόχευση στα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Ίσων Ευκαιριών για όλους.

Αυτές τις μέρες συναντήθηκα με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων κα Μαρία Στρατηγάκη και ενημερώθηκα για το Πρόγραμμα Κοινωνικής Πολιτικής που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, το οποίο βασίζεται σε μια ολιστική προσέγγιση, σέβεται την αρχή της μη διάκρισης και έχει ως στόχο την εξομάλυνση των ακραίων κοινωνικών ανισοτήτων.

Προηγήθηκε επίσκεψή μου στο πρόσφατα ανακαινισμένο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων, όπου ενημερώθηκα από τους υπεύθυνους για τις δωρεάν υπηρεσίες ολοκληρωμένης υποστήριξης one stop που προσφέρει στους πολίτες και αφορούν υπηρεσίες υγείας, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, υποστήριξης για παιδιά και οικογένειες, συμβουλευτικής απασχόλησης, κοινωνικής επιχειρηματικότητας και νομικής υποστήριξης.

Η μακροχρόνια οικονομική κρίση που έχει ως συνέπειες τη ραγδαία αύξηση της μακροχρόνιας ανεργίας, το αυξημένο άγχος, την έξαρση της βίας και την αύξηση του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού δημιούργησαν νέες αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες για τους πολίτες.

Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο αναδεικνύεται η σημασία της ισχυρής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι ένας θεσμός βαθύτατα δημοκρατικός και ενισχύθηκε για πρώτη φορά με την προοδευτική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη το 2010 επί Κυβέρνησης Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Σήμερα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει δύσκολες προκλήσεις είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε, με πίστη στην τοπική κοινωνία και στον πολίτη, στην περαιτέρω ενίσχυση της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, με ριζική αποκέντρωση και παράλληλη ενίσχυση της διαφάνειας και των θεσμών λογοδοσίας και πάταξης της διαφθοράς.

About ikariaki.gr