Εκδήλωση της Ι.Μ. Σάμου για την επέτειο Ένωσης του νησιού με την Ελλάδα

Το «Κέντρο Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών» της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών πραγματοποίησε στην Αθήνα την φθινοπωρινή επιστημονική εκδήλωσή του για το τρέχον έτος, με τίτλο «Έπαινος Ιστοριογραφικής Προσφοράς».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Σάμου: «Η εκδήλωση έγινε σε κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Royal Olympic, και περιλάμβανε την παρουσίαση δύο ιστορικών βιβλίων του Προέδρου Εφετών Διοικητικής Δικαιοσύνης και Δρ. Ν. κ. Νικολάου Σοϊλεντάκη, που αναφέρονται σε σημαντικές στιγμές της νεώτερης και σύγχρονης ιστορίας της Σάμου και της Ικαρίας. Συγκεκριμένα, μετά από εισαγωγική ομιλία του Διευθυντή του Κέντρου καθηγητή κ. Μ. Γ. Βαρβούνη, ο Πρόεδρος της Πανικαριακής Αδελφότητας κ. Λευτέρης Κουτούφαρης παρουσίασε το βιβλίο του κ. Νικ. Σοϊλεντάκη με τίτλο «Η Ελευθέρα Πολιτεία της Ικαρίας (17 Ιουλίου – 5 Νοεμβρίου 1912)» (Αθήνα 2012, εκδ. Καλλιγράφος).

Ακολούθως, ο πολιτικός επιστήμων και συγγραφέας κ. Κωνσταντίνος Χολέβας παρουσίασε το βιβλίο του κ. Σοϊλεντάκη με τίτλο «1943. Το κίνημα στις ένοπλες δυνάμεις μας στη Μέση Ανατολή. Ο ρόλος της Αγγλίας. Απελευθέρωση και αποτροπή εμφυλίου πολέμου στη Σάμο – Ικαρία» (Αθήνα 2017, εκδ. Αρμός). Ακολούθησε αντιφώνηση του κ. Σοϊλεντάκη και κλείσιμο της εκδήλωσης, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο.

Τέλος, ακολούθησε επίκαιρο μουσικό πρόγραμμα με την επιμέλεια του κ. Δημ. Ζαχαρίου και των συνεργατών του. Η εκδήλωση έγινε για να τιμηθούν οι ιστορικές επέτειοι της ενώσεως της Σάμου και της Ικαρίας με την Ελλάδα, αλλά και της προσωρινής απελευθέρωσης της Σάμο, το 1943, που αποτελούν οριακά σημεία για τη νεώτερη και σύγχρονη ιστορία των νησιών μας».

 

Αναδημοσίευση από : https://www.vimaorthodoxias.gr

Check Also

Ειδική Προκήρυξη Κυπέλλου Ανδρών « ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΗΣ» Περιόδου 2020 – 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ        Σάμος 05/09/2020   Ειδική Προκήρυξη Κυπέλλου Ανδρών   « ΓΙΩΡΓΟΣ …