Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης μετά τη σύσκεψη του Αρείου Πάγου

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα 27/3/2018

 

Δελτίο Τύπου

Δήλωση Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή μετά από τη σημερινή σύσκεψη στον Άρειο Πάγο:

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο και τους Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, ενόψει και των εργασιών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον νέο Οργανισμό των Δικαστηρίων. Ανταλλάξαμε απόψεις σε θέματα που αφορούν τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης, την εξέλιξη των δικαστικών λειτουργών και άλλα θέματα που άπτονται του Οργανισμού. Ήταν μια παραγωγική, πολύωρη συζήτηση. Θεωρώ ότι μπορούμε να δρομολογήσουμε λύσεις σε πολλά ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την παράταση της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, που αποφάσισε το αρμόδιο τουρκικό Δικαστήριο, ο κ. Κοντονής τόνισε:

«Η Τουρκία δυστυχώς, ενώ στα διεθνή Fora δείχνει να εναρμονίζεται με τους διεθνείς κανόνες, στην πράξη επί της ουσίας παραβιάζει το διεθνές Δίκαιο. Ελπίζω να αντιληφθεί ότι δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα ως ταραξίας αλλά ως ισότιμο μέλος που σέβεται τη νομιμότητα».

Check Also

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

“Η δικαίωση όσων πλήρωσαν ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή, τη δράση της …