Βόρειο Αιγαίο: Τηλεϊατρική σε μικρά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές

Σαλτού Εύη

Επεκτείνεται το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μετά και από απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου. Το έργο αποτελεί τη δεύτερη φάση χρηματοδότησης και περιλαμβάνει οχτώ Σταθμούς Τηλεϊατρικής σε μικρά νησιά και σε απομακρυσμένες περιοχές των μεγαλύτερων νησιών της συγκεκριμένης Περιφέρειας. Σημειώνεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και δικαιούχος είναι η 2η Υγειονομική Περιφέρεια.

Ειδικότερα, η τηλεϊατρική θα μπει:

* Στο Ιατρείο Θύμαινας.

* Στο Ιατρείο Ψαρών.

* Στο Ιατρείο Αγίου Ευστρατίου.

* Στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου.

* Στο Κέντρο Υγείας Πολυχνίτου.

* Στο Ιατρείο Καρδαμύλων.

* Στο Ιατρείο Βολισσού.

* Και, επίσης, στο Κέντρο Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.

Στόχος είναι η προμήθεια εξοπλισμού τηλεδιάγνωσης, τηλεκπαίδευσης, τηλεδιάσκεψης και παροχή κατ» οίκον μέριμνας και παρακολούθησης στους κάτοικους, στους επισκέπτες καθώς και στους επαγγελματίες υγείας που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

«Αξιοποιούμε τις δυνατότητες του ευρωπαϊκού προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και χρηματοδοτούμε την επέκταση της παροχής υπηρεσιών υγείας μέσω τηλεϊατρικής. Με το νέο αυτό έργο διασυνδέονται οι Σταθμοί Τηλεϊατρικής της απομακρυσμένης μας Περιφέρειας με το ειδικό κέντρο του ΕΚΑΒ, ώστε να μπορούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα να αξιολογούνται τα ιατρικά περιστατικά έκτακτα ή μη, να παρέχονται εξειδικευμένες οδηγίες για την αντιμετώπισή τους και παράλληλα να αξιολογείται η ανάγκη για αεροδιακομιδή», σημειώνει η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ Καλογήρου.

 

Αναδημοσίευση από : http://www.tanea.gr

About ikariaki.gr