Home ΚοινωνίαΗ Ικαρία Τώρα Α.Γ.Σ. Διαγόρας Ραχών – Α.Ο. Σάμου 1 – 1

Α.Γ.Σ. Διαγόρας Ραχών – Α.Ο. Σάμου 1 – 1

by ikariaki.gr
48 views

Το Σάββατο το μεσημέρι στο δημοτικό γήπεδο Ευδήλου η ανδρική ομάδα του Διαγόρα Ραχών αντιμετώπιζε την ομάδα του Α.Ο. Σάμου για την 15η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας ανδρών της Ε.Π.Σ. Σάμου.

Σε ένα χειμωνιάτικο περιβάλλον ( αρκετό κρύο, αέρα και ψιλόβροχο που αργότερα έγινε καταιγίδα) υπό το διαιτητικό τρίο, Ε. Κατόπης (διαιτητής), Ε. Μερτζεμέκης (α’ βοηθός), Ν. Συριανόγλου (β΄ βοηθός) οι ομάδες μπήκαν στο γήπεδο.  

Από τα πρώτα λεπτά οι ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγώνα με την πρώτη φάση στο 1΄ με τον Πλακίδα να σημαδεύει το δοκάρι της ομάδας της Σάμου.

Η επιθετική δραστηριότητα του Διαγόρα στα πρώτα λεπτά και η ασφυκτική πίεση στην εστία της ομάδας της Σάμου έφερε αποτέλεσμα με το γκολ που πέτυχε στο 6΄ο Πλακίδας.

Η ομάδα της Σάμου αντέδρασε και πέρασε σε αντεπιθέσεις αλλά και πάλι ο Πλακίδας στο 12΄είχε άλλη μια χαμένη ευκαιρία. Τελικά η αντίδραση της ομάδας της Σάμου έφερε αποτέλεσμα στο 14΄που σημείωσε γκολ ο Δημητρίου.

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε μια δυνατή μάχη με ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες. Στο 15΄είχε η ομάδα της Σάμου χαμένη ευκαιρία με τον Εμποντάγκε. Αργότερα στο 27΄χαμένη ευκαιρία είχε ο Ε. Καρίμαλης του Διαγόρα και δυο λεπτά αργότερα αντίστοιχα ευκαιρία έχασε και η ομάδα της Σάμου με τον Κανιά. Το ημίχρονο έκλεισε με άλλη μια ευκαιρία του Ε. Καρίμαλη για τον Διαγόρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Διαγόρα μπήκε αποφασιστικά στον αγώνα και πίεσε πολύ την ομάδα της Σάμου, παίρνοντας τον έλεγχο του αγώνα, αλλά παρ’ όλα αυτά ο Α.Ο.  Σάμου δημιουργούσε ευκαιρίες όπως αυτή στο 50΄με τον Δημητρίου, ενώ δυο λεπτά αργότερα έχασε ευκαιρία και ο Διαγόρας με τον Βρούλο.

Η φάσεις απέκτησαν μια δυναμική με σκληρά μαρκαρίσματα όπως αυτό που έγινε στο 55΄όταν συγκρούστηκαν και τραυματίστηκαν (ευτυχώς ελαφρά) ο Α. Καρίμαλης του Διαγόρα με τον Κανιά της Σάμου.

Στο 57΄ο Διαγόρας συνεχίζοντας την πίεση του είχε ένα δοκάρι με τον Τσεπέρκα ενώ στο 60΄είχε άλλη μια χαμένη ευκαιρία ο Πλακίδας του Διαγόρα.

Η πίεση στην ομάδα της Σάμου συνεχιζόταν αλλά όπως είπαμε όταν της δινόταν ευκαιρία προσπαθούσε να την αξιοποιήσει, όπως στο 78΄με τον  Εμποντάγκε.

banner

Στο 81΄ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι εις βάρος του Διαγόρα, που ανέλαβε να το εκτελέσει ο Γεωργαντζάς.

Εδώ όμως ο ιδιαίτερα διακριθείς τερματοφύλακας του Διαγόρα Κ. Καρούτσος, έκανε μια εκπληκτική απόκρουση στη δεξιά του γωνία και κράτησε το ισόπαλο αποτέλεσμα. Όπως μας δήλωσε αργότερα ο ίδιος, αυτή την απόκρουση την «αφιέρωσε» στον πατέρα του Ηλία, που τερματοφύλακας και ο ίδιος παλαιότερα στην ομάδα του Διαγόρα, πριν 3 χρόνια (25 Φεβρουαρίου 2016) έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του.

Επανερχόμενοι στα του αγώνα είχαμε στο 85΄του αγώνα την κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της Σάμου Σεχάϊ για πολύ σκληρό μαρκάρισμα, με αποτέλεσμα να συνεχίσει η ομάδα του με 10 παίκτες.

Στο 88΄η ομάδα της Σάμου δέχθηκε άλλη μια κίτρινη κάρτα στον Ράπτη.

Στο 91΄η ομάδα του Διαγόρα είχε άλλη μια ευκαιρία με τον Xhelilai. Ο αγώνας με 4΄καθυστερήσεις λόγω των τραυματισμών έληξε με ισόπαλο αποτέλεσμα 1 – 1.

Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα του Διαγόρα θα μπορούσε αν αξιοποιούσε την υπεροχή της να είχε νικηφόρο αποτέλεσμα, αλλά έδειξε όμως μια πολύ καλά δεμένη ομάδα που με επιθετικές αιχμές τους Πλακίδα και Ε. Καρίμαλη μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα στο γήπεδο της, μέχρι το τέλος της σεζόν, με στόχο να παραμείνει στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Σάμου, έχοντας 5-6 σημαντικές απουσίες και με νεώτερα άτομα στη σύνθεση της έδειξε ιδιαίτερα μαχητική στις αντεπιθέσεις της.

Α.Γ.Σ. Διαγόρας Ραχών: Καρούτσος, Βατούγιος, Α. Καρίμαλης, Τσαπαλιάρης, Τσαμουδάκης, Κόχιλας( 86΄ Παπαβασιλάκης), Πλακίδας, Xhelilai, Ε. Καρίμαλης( 64΄ Στενός), Τσεπέρκας, Βρούλος

Αναπληρωματικοί : Ολυμπιάδης, Παροίκος, Μαλαχίας, Παπαγεωργίου, Τσαντίρης

Α. Ο. Σάμου : Ζεμενατζής, Λάζε(88΄Καζόγλου) , Βαλής, Ράπτης, Χατζηανδρέου, Κ.Σεχάϊ (85΄Τσιάβος), Δημητρίου, Γεωργαντζιάς, Κ. Σεχαϊ (β), Κανιάς, Εμποντάγκε

Αναπληρωματικοί : Φερφελής, Δ. Σεχάϊ

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Σωτήρης Πολίτης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue