Αρχαία και Μεσαιωνικά Ναυάγια στο Αρχιπέλαγος των Φούρνων – Κορσεών

Οι πρόσφατες έρευνες (2015-2017) της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Ίδρυμα R.P.M. Nautical Foundation στην θαλάσσια περιοχή του αρχιπελάγους των Φούρνων / Κορσεών, στο Ανατολικό Αιγαίο, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό, τεκμηρίωση και μελέτη ενός μεγάλου αριθμού ναυαγίων που καλύπτουν ένα μεγάλο χρονολογικό εύρος από την ύστερη Αρχαϊκή περίοδο έως και τις πρώτες δεκαετίες του 20.00 αιώνα.

Στην παρούσα διάλεξη, ο καταδυόμενος αρχαιολόγος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και Διευθυντής της Ενάλιας Αρχαιολογικής Έρευνας Φούρνων Δρ Γιώργος Κουτσουφλάκης θα παρουσιάσει τα σημαντικότερα από τα ευρήματα που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και θα σκιαγραφήσει τον διαχρονικό ρόλο, που έπαιξε το Αρχιπέλαγος των Φούρνων στα εμπορικά και ναυσιπλοϊκά δίκτυα του Αιγαιακού και ευρύτερου Μεσογειακού Κόσμου.

Μετά την διάλεξη θα γίνει προβολή της ταινίας “Out of the Blue”, διάρκειας 16 λεπτών, με θέμα την ενάλια αρχαιολογική έρευνα της ΕΕΑ στους Φούρνους.

Διάρκεια διάλεξης: 45 λεπτά.

Δρ Γιώργος Κουτσουφλάκης Καταδυόμενος αρχαιολόγος Τμηματάρχης Ενάλιων Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Ερευνών Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων

About ikariaki.gr