Αποκατάσταση της αλήθειας με δελτίο τύπου του Συλλόγου Νεφροπαθών Ικαρίας

 

Υ.Γ. Ικαριακής Ραδιοφωνίας: Αγαπητοί φίλοι / ες το ραδιόφωνο μας οφείλει να δώσει κάποιες απαντήσεις για να “διευκρινίσουμε” κι εμείς κάποια σημεία από το γεγονός που πήρε μεγάλη και δυστυχώς αρνητική δημοσιότητα.

Κατ’ αρχήν η Ικαριακή Ραδιοφωνία δεν γνώριζε και δεν γνωρίζει καν τον συγκεκριμένο κύριο, ούτως ώστε να έχει το όποιο συμφέρον να τον διαφημίσει, όπως ακούστηκε. Διευκρινίζουμε ότι ο συνεργάτης μας που συνήθως καλύπτει αυτά τα γεγονότα εκείνη την ημέρα ήταν άρρωστος και δεν μπορούσε να είναι στο λιμάνι, άρα “δανειστήκαμε” ένα βίντεο που ανέβασε κάποιος νεαρός που ήταν παρών, απλά για να καλύψουμε το γεγονός . Μας έκανε εντύπωση η πινακίδα που είχε στην πλάτη ο κύριος αυτός, αλλά το κυριότερο ότι δεν υπήρχε εκπρόσωπος του συλλόγου εκείνη την ώρα στο λιμάνι. Σε εσάς που είσαστε παρόντες δεν σας παραξένεψε το γεγονός, να γίνεται κάτι για τον σύλλογο νεφροπαθών και να μην είναι εκεί, έστω και τυπικά, κάποιος εκπρόσωπος τους??

Δεύτερο σημείο, αλήθεια ο ιερέας που ήταν μετά τη ρίψη του σταυρού για να παραλάβει το ιερό κειμήλιο της εκκλησίας?? Και καλά έγινε ότι έγινε το παρέλαβε μετά στην εκκλησία που, πιθανόν, να του τον έφερνε ο κύριος αυτός, ή κάποιοι άλλοι?? Μας είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι ο κύριος αυτός, όπως λέγεται, γύρναγε με φίλους του στα μαγαζιά του Αγίου Κηρύκου, κρατώντας τον σταυρό (αν είναι δυνατόν) και ζητώντας χρηματική ενίσχυση για τον Σύλλογο των Νεφροπαθών Ικαρίας, χωρίς κανείς από τον σύλλογο να του το έχει ζητήσει. Αυτά είναι πρωτοφανή και ανεπίτρεπτα.

Βέβαια αν ευσταθεί το γεγονός ότι ο κύριος αυτός καλύπτεται στις ενέργειες του από υποψήφιο για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στο νησί μας, το θέμα πλέον καταντά λυπηρό.

Η θέση μας λοιπόν είναι ξεκάθαρη, δεν έχουμε καμία σχέση με το γεγονός, αναγνωρίζουμε το λάθος μας της δημοσίευσης χωρίς να ερωτηθεί κάποιο μέλος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ικαρίας, πράγμα που “διορθώσαμε” αμέσως κατεβάζοντας την ανάρτηση μετά από παράπονα που εξέφρασε μέλος της διοίκησης του Συλλόγου.

Πάντα σαν Ικαριακή Ραδιοφωνία στηρίζουμε, όπως το κάναμε και στο παρελθόν,μαζί με τον Σύλλογο Νεφροπαθών Ικαρίας ανιδιοτελώς,  το ευαίσθητο θέμα της λειτουργίας της μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο του νησιού μας, κάτι που όπως έχει δηλωθεί αναμένεται να λειτουργήσει εντός αυτής της χρονιάς ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης, πράγμα που μαζί με τον Σύλλογο των Νεφροπαθών μας κάνει να αισθανόμαστε επιτέλους ανακούφιση, που οι δεκάδες νεφροπαθείς συμπατριώτες μας πρόκειται να επιστρέψουν στο νησί μας, να συνεχίσουν εδώ τη θεραπεία τους.

Σωτήρης Πολίτης

Διευθυντής Ικαριακής Ραδιοφωνίας

About ikariaki.gr