Ανοιχτή επιστολή στο Δήμο Ικαρίας για τη διοργάνωση στο νησί μας των επόμενων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων

                                                                                            ΠΡΟΣ

                                                                                    ΔΗΜΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Πριν από 32 χρόνια ξεκίνησε ο θεσμός των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου . Το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός κάθε χρόνο στο Αιγαίο.

Συμμετέχουν και αγωνίζονται αθλητές από όλα τα νησιά του Αιγαίου. Ένας θεσμός που τον έχουν αγκαλιάσει οι τοπικές κοινωνίες γιατί δίνει για ένα τριήμερο ζωή στα νησιά μας σε μια περίοδο που δεν υπάρχει πια ο τουρισμός αλλά είναι και μια στήριξη στην τοπική οικονομία .

Όμως το μεγαλύτερο όφελος είναι ότι με την ευκαιρία των αγώνων δημιουργούνται νέες αθλητικές εγκαταστάσεις ή εκσυγχρονίζονται οι υπάρχουσες σε κάθε νησί . Αθλητικές εγκαταστάσεις που όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλη ανάγκη τις έχουν τα νησιά μας και που μετά τους αγώνες υπάρχουν και τις χρησιμοποιούν οι νέοι του κάθε νησιού .

Με την ευκαιρία αυτών των αγώνων κατασκευάστηκε και το Δημοτικό Στάδιο Αγίου Κηρύκου το 1996 .

Για την επόμενη χρονιά το 2017 η διοργάνωση έχει ανατεθεί στην Τοπική Επιτροπή ΣΕΓΑΣ  ΧΙΟΥ –ΣΑΜΟΥ .Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ πήρε την ομόφωνη απόφαση  οι αγώνες να γίνουν στην Ικαρία με την προϋπόθεση ο Δήμος Ικαρίας να κατασκευάσει τον ελαστικό τάπητα  (ταρτάν ) στον αγωνιστικό χώρο του στίβου (κουλουάρ )στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Κηρύκου .

Πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό  του Δημοτικού Σταδίου μας το μοναδικό Στάδιο που υπάρχει στην Ικαρία και ότι η Δημοτική αρχή δεν θα αφήσει την ευκαιρία αυτή να χαθεί .

Παναγιώτης Τσαρνάς

Αντιπρόεδρος Τ.Ε.  ΣΕΓΑΣ  Χίου Σάμου

 

Check Also

Ερώτηση για την πορεία υλοποίησης των έργων του Βιολογικού Αγίου Κηρύκου

Ικαρία, 10  Ιουλίου  2020       Προς την διοίκηση  του δήμου Ικαρίας Ερώτηση για την πορεία  …