Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Κυριακή 8 Μάη 2016 – Απεργία Πρωτομαγιάς από το ΕΚΣ

Κυριακή 8 Μάη 2016 – Απεργία Πρωτομαγιάς από το ΕΚΣ

by ikariaki.gr
2 views

απεργία - apergiaΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες,

νέοι & νέες, Την Κυριακή 8 Μάη, γιορτάζουμε την δική μας μέρα. Την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

Μέρα γιορτής και αγώνα της παγκόσμιας εργατικής τάξης που για 130 χρόνια τώρα βαδίζει στο δρόμο του ταξικού αγώνα για να γίνουν τα σκοτάδια φως, για να κατακτήσει τα δικαιώματα και την κοινωνία που της αξίζουν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποφάσισε να κλιμακώσει την επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και να φέρει στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό της νόμο. Ένα νόμο λαιμητόμο για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, χειρότερο απ’ ότ,ι αρχικά έλεγε, που έρχεται να προστεθεί σε όλους τους προηγούμενους, να παγιώσει τις αντεργατικές ανατροπές και που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Ξέρει η κυβέρνηση ότι σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες, γι αυτό και επέλεξε να φέρει το νέο έγκλημά της στη βουλή μέσα στο Πάσχα.

Προσδοκά ότι το τερατούργημά της θα συναντήσει την λιγότερη αντίσταση, μέρες πού’ναι, αλλά να είναι σίγουρη ότι δεν θα της κάνουμε την χάρη.

Με το νόμο αυτό :

Αρχίζει σταδιακά το ξήλωμα της 15ετίας με τα 4.500 ένσημα.Καθιερώνεται εθνική σύνταξη στα 20 χρόνια εργασίας και 6.000 ένσημα με 384€

banner

Καταργείται το ΕΚΑΣ, χτυπιούνται οι συντάξεις χηρείας.

Στις συντάξιμες αποδοχές μετράει πλέον όλος ο εργάσιμος βίος και όχι η 5ετία, 2ετία ή τελευταίος μισθός, όπως τώρα, με αποτέλεσμα μείωση τουλάχιστον 25%.

Τα ποσοστά αναπλήρωσης, η κυβέρνηση, τα πάει στον πάτο. Για παράδειγμα με 35 χρόνια ασφάλισης από 70% που είναι τα πάει στο 33,81%.

Μειώνει δραματικά τις Επικουρικές συντάξεις, μέχρι και 70%, ενώ αυξάνει τις εισφορές μας κατά 1% για το 2016-2018 και άλλο 0,5% από το 2019 και μετά.

Από την λαίλαπα των μειώσεων δεν γλυτώνουν ούτε οι αναπηρικές, στις οποίες όλο το ποσό της «εθνικής» σύνταξης θα δίνεται όταν υπάρχει ποσοστό αναπηρίας 80%, δε λένε κουβέντα για τα βαρέα – ανθυγιεινά, ενώ βάζει πλαφόν στις συντάξεις και θα επανυπολογίσει τις αποδιδόμενες.

Ξετινάζει στην κυριολεξία τους μικρομεσαίους αγρότες, τους επιστήμονες και τους αυτοαπασχολούμενους, αφού ανεβάζει στα ύψη τις ασφαλιστικές εισφορές τους στα ταμεία.

Οι ενδιάμεσοι χρόνοι σταδιακής μετάβασης στο νέο σύστημα που τους δίνει η ‘’γαλαντόμα’’ κυβέρνηση είναι απλά για να χρυσωθεί το χάπι.

Με το νόμο λαιμητόμο προωθείται η σταδιακή απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, κάνοντας την ασφάλιση ατομική υπόθεση και πεδίο κερδοφορίας των μονοπωλιων.

Το αντιασφαλιστικό αυτό τερατούργημα συνοδεύεται με νέα φορολογική καταιγίδα, με επιβολή νέων χαρατσιών και αύξηση έμμεσων φόρων.

Αυτό θέλουν κυβέρνηση και «θεσμοί» για να κλείσουν την αξιολόγηση στο όνομα της αντιμετώπισης του χρέους και στη δημιουργία πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ.

Πλεόνασμα για τους δανειστές και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων που για να «πιαστεί», όμως, χρειάζεται να χρεοκοπήσει ο λαός μας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

είναι ώρα σκληρής αναμέτρησης

δεν ξεχνάμε ποιοι λεηλάτησαν τα γεμάτα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά γιατί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζεται η ίδια αντεργατική πολιτική, έχουν δεν έχουν μνημόνια, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία, με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Το πρόβλημα του ασφαλιστικού και του φορολογικού δεν είναι λογιστικό. Είναι καθαρά πολιτικό και ταξικό.

Την καπιταλιστική κρίση πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν, οι καπιταλιστές και όχι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μας, πέρα από την ρήξη και την ανατροπή της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας των μονοπωλίων. Ή με τα μονοπώλια ή με το λαό! Ή με τα κέρδη των μονοπωλίων ή με τις λαϊκές ανάγκες.

Την μέρα αυτή που επιβεβαιώνουμε και ανανεώνουμε τον δικό μας όρκο, ότι θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στα, ανεξίτηλα χαραγμένα, ταξικά χνάρια, των ηρώων της τάξης μας, είναι χρέος τιμής να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που λεηλατεί τις ζωές μας και αυτές των παιδιών μας.

Συμπαραστεκόμαστε και τασσόμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους λαούς που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των αγορών και των πηγών ενέργειας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ

Η Διοίκηση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΑΜΟΣ: 10 το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΙΚΑΡΙΑ: 12.00 στον ΕΥΔΗΛΟ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue