Home Το ΡαδιόφωνοΑρχείο Εκπομπών Συνέντευξη Σωτήρη Λέγγα για τα Υγειονομικά κενά στην Ικαρία

Συνέντευξη Σωτήρη Λέγγα για τα Υγειονομικά κενά στην Ικαρία

by ikariaki.gr
13 views

 

Εκδήλωση στο Νοσοκομείο Ικαρίας για τα 13 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στην Ικαρία

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τη Τετάρτη(10/2/2016) έγινε τρίωρη στάση εργασίας (12 – 15 μ.μ.) στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας και ταυτόχρονα στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου έγινε τιμητική εκδήλωση με την συμπλήρωση 13 χρόνων από την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στην περιοχή του Φάρου Ικαρίας, όπου σκοτώθηκαν 3 διασώστες του ΕΚΑΒ και 2 ασθενείς από την Ικαρία που ήταν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Αθήνας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους.

Μετά από μια σύντομη εισαγωγή του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας κ. Σ. Δρούλια, τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων κ. Σωτήρης Λέγκας, ο οποίος έκανε μια εκτενή αναφορά στο δυσάρεστο γεγονός και αναφέρθηκε στη πορεία της υγείας στο νησί μας από εκείνη την χρονιά μέχρι σήμερα, τις ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα, την ανάγκη κτιριακής επέκτασης του Νοσοκομείου, την άκρως σημαντική και απαραίτητη δημιουργία της Μονάδας Νεφρού στο νησί μας, αλλά καυτηρίασε επίσης και την είσοδο ιδιωτικών μονάδων υγείας στο νησί, κάτι που σημαίνει σαφή υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας του νησιού μας.


Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Δήμου Ικαρίας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Λαρδά και την δημοτική σύμβουλο κ. Μαρία Μπινίκου, εκπρόσωποι, φορέων, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
Η εκδήλωση έκλεισε με ενός λεπτού σιγή προς τιμή των νεκρών του αεροπορικού δυστυχήματος που έγινε πριν 13 χρόνια στην Ικαρία.
Ακολούθως είχαμε μια εκτενή συνέντευξη με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας κ. Σωτήρη Λέγκα για όλα τα θέματα υγείας του νησιού.
Επίσης επισυνάπτεται και ηχητική καταγραφή της ομιλίας του κ. Σ. Λέγκα στην κεντρική εκδήλωση.

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία
Σωτήρης Πολίτης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue