Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Σάμος: Μαζική συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Πέμπτης 4 Φλεβάρη

Σάμος: Μαζική συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Πέμπτης 4 Φλεβάρη

by ikariaki.gr
27 views

 απεργια σαμος

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, επιστημονικούς φορείς, σπουδαστές, νεολαία και γυναίκες, που έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο – λαιμητόμο.

 Η απεργιακή πορεία και συγκέντρωση ήταν πραγματικά μεγαλειώδης! Η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η Γραμματεία Σάμου του ΠΑΜΕ.

 

banner

Με αποφάσεις των εργατικών σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εμπόρων, αγροτών, το Δ.Σ. της ΕΟΣΣ, επιστημονικών συλλόγων (γιατρών, φαρμακοποιών, οδοντιάτρων, δικηγόρων, Τεχνικού Επιμελητηρίου) έκλεισαν τα πάντα. Η Σάμος νέκρωσε. Η καρδιά της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των σύμμαχων κοινωνικών στρωμάτων χτυπούσε στο Εργατικό Κέντρο και στον παραλιακό δρόμο του νησιού.

 

 

Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση έδωσε ελπίδα για τους σκληρούς αγώνες που έρχονται. Έστειλε μήνυμα σε κυβέρνηση και κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, σε Ευρωπαϊκή Ένωση και μεγάλο κεφάλαιο, ότι η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, τα λαϊκά στρώματα, δεν έχουν λυγίσει, δεν έχουν υποταχθεί. Είναι δυνατοί, όρθιοι και με το κεφάλι ψηλά.

 

«Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει το ΠΑΜΕ και το ΕΚΣ απαντάει με πόλεμο. Πόλεμο ταξικό, ενωτικό και οργανωμένο. Σηκώνουμε ψηλά τις σημαίες του αγώνα και τα λάβαρά μας. Έτσι έχει μάθει η τάξη μας. Ό,τι έχουμε κατακτήσει ήταν αποτέλεσμα αιματηρών αγώνων και θυσιών. Τίποτα δε μας χαρίστηκε», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βάσω Βρυνιώτη ως κεντρική ομιλήτρια.

 

Στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του νησιού χαιρέτισαν οι: Γ. Σκούτας (πρόεδρος του ΔΣ της ΕΟΣΣ), Στέλιος Γιαννικάκης (ΠΑΣΥ, μέλος της επιτροπής πρωτοβουλίας για τη δημιουργία αγροτικού συλλόγου Σάμου), Δ. Κωλέττης (πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Σάμου), Δ. Μαυρατζώτης (εκπρόσωπος των επιστημονικών φορέων), Τίμος Χατζηλαγός (ΠΑΣΕΒΕ), Θ. Ντίνος (σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών), Σταμάτης Φιλιππής (πρόεδρος του Νομ. Τμημ ΑΔΕΔΥ)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα γιατί το επόμενο διάστημα οι αγώνες που έχουμε να δώσουμε είναι ακόμη πιο σκληροί. Οργανωμένα και συλλογικά μέσα από τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές και τους μαζικούς φορείς με συνελεύσεις, συσκέψεις να οργανώσουμε την παραπέρα δράση μας και την κλιμάκωση του αγώνα.

 

 

 

Να αποσυρθεί ο νόμος της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό

 

Διεκδικούμε Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue